bannerPos

Husk forsikringen – inden skaden sker

30-05-2020 10:30

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

FORSIKRING - Når man udfører landbrugsarbejde for andre, skal man kraftigt overveje at udvide sin ansvarsforsikring med dækning for behandling- og bearbejdningsskader.

Sådan lyder det fra Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler, som opfordrer alle landmænd, der udfører maskinstationsarbejde, til at være særligt opmærksomme på de risici, det indebærer – og til at huske forsikringen, inden arbejdet udføres.

- De fleste landbrugsforsikringer dækker ansvar ved landbrugsarbejde for andre – for eksempel, hvor et sprøjtemiddel driver ind over en tilstødende mark eller have og medfører skade; men den dækker ikke skade på den mark, der køres på, fortæller Peter Quitzau.

Forkert dosering eller mark

Skader der skyldes, at der er brugt et forkert planteværnsmiddel, en forkert dosering eller at der køres på en forkert mark, er ofte meget kostbare skader, som ikke dækkes på landbrugsforsikringens standarddækning.

- Det kræver en udvidelse af forsikringen med en »behandlings- og bearbejdningsdækning«, forklarer Peter Quitzau og tilføjer:

- Alle landbrugsforsikringsselskaber kan tilbyde forsikringsdækning for behandlings- og bearbejdningsskader. Udvidelsen dækker det erstatningsansvar, man under maskinstationsarbejde kan blive pålagt, hvis man ved forkert sprøjtning eller gødskning skader afgrøden, man behandler, siger forsikringsmægleren.

Han forklarer, at hvis man kan gøres ansvarlig for skaden, så dækker forsikringen tabet i samme års vækstsæson, forebyggende behandling og – hvis det kan nås – ny såning af marken.

Underret med det samme

Præmien for udvidelsen beregnes ud fra, hvor mange hektar man behandler, eller hvor mange timers arbejde, man udfører.

Kommer man ud for en skade, er det vigtigt, at man straks underretter sit forsikringsselskab, så det har mulighed for at få dokumentation og eventuelt begrænse skadens omfang.

Opfordringen fra Peter Quitzau lyder derfor, at man skal kontakte sin forsikringsmægler eller assurandør for at få et tilbud på en forsikring, inden skaden sker.

jhal

 

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next