bannerPos

Forberedelse på ferien

Det giver ro i maven, hvis man ved, der er godt styr på bedriften derhjemme. Foto: Colourbox
27-06-2020 23:01

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

PLANLÆGNING Det er ferietid – og uanset, om der kommer en ferieafløser på bedriften eller der dækkes ind for hinanden, så skal man forberede både medarbejdere og virksomhed, inden ferien påbegyndes.

Nogle medarbejdere får måske nye opgaver i ferietiden, fordi de skal afløse hinanden, og det kræver forberedelse. Og det er ejerens ansvar, at opgaverne bliver løst og medarbejderne er trygge, selv om de får nye opgaver.

Det påpeger ledelsesrådgiver Jette Sandager, der har tre gode råd til virksomhedsejere, som vil gå på ferie med ro i maven og glade medarbejdere.

Skab overblik over opgaverne, beskriv opgaverne og påskøn indsatsen. Sådan lyder de tre »enkle« råd fra Jette Sandager.

Prioritering af opgaver

Hun anbefaler, at man skriver alle opgaver ned – for de mere komplicerede opgaver kan det sågar være nødvendigt at beskrive hvordan opgaverne skal løses.

- Først og fremmest handler det om at give alle et overblik over de opgaver, der skal løses i ferieperioden. Og det er både de daglige rutiner og de ekstraordinære opgaver, der skal skrives ned, så alle ved, hvad der skal gøres, og hvornår det skal ske, siger Jette Sandager.

Hun anbefaler også, at man starter med de opgaver, der er vigtigst, og ikke kan vente til der er fuld bemanding på i virksomheden. Det er vigtigt, at alle kender prioriteringen af opgaverne, ellers vil der være ansatte, der fortsætter deres arbejde som sædvanlig – uden at tage højde for ferieændringer.

Kalender eller tavle

En helt almindelig kalender eller en tavle er et rigtig godt redskab, når man skal skabe overblik over de opgaver, medarbejderne skal løse og hvem, der skal løse dem. 

- Med en kalender eller tavle kan alle se, hvad der skal laves og hvem der skal gøre det. På den måde minimerer man risikoen for misforståelser, siger ledelsesrådgiveren og minder om, at der i ferieperioden skal udpeges en, der er ansvarlig for bedriften.

- Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats.

Jette Sandager

I perioder, hvor der måske er lidt underbemanding og ekstra travlt, er det vigtigt at påskønne medarbejdernes indsats.

- Det kan være en sodavand i varmen, kage til kaffen om eftermiddagen, eller hvad man nu kan finde på. Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats, lyder rådet fra Jette Sandager.

Har man allerede en personalehåndbog, er man godt på vej til en god ferieplanlægning. Personalehåndbogen beskriver nemlig retningslinjer for registrering af overarbejde, pauser og meget andet.

jhal

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1237 artikler)Prev1234567606162Next