bannerPos

Massey Ferguson i fokus

De fremmødte hos Karl Mertz Sorø fik blandt andet sidste nyt om Massey Ferguson. Foto: Jørn Jervelund
04-07-2020 11:40

Flere spændende indlæg til Massey Ferguson-dag hos Karl Mertz Sorø.

ARRANGEMENT For nylig holdt Karl Mertz Sorø et arrangement, hvor omkring 40 landmænd var mødt op for at få sidste nyt om Massey Ferguson og deres tilgang til precisionfarming.

Første indlæg gjaldt dog markedet for afgrøder, gødskning og olie, og det var Palle Jacobsen fra Agrocom, der gav sit syn på de forskellige markeder sammen med lidt kommentarer på, hvorfor markedet opfører sig, som det gør.

Efter en sandwich fortalte Bjørn Torsvik fra Spectrofly om det projekt, de har i samarbejde med Partnerskab om præcisionssprøjtning under Miljøstyrelsen, hvor droneoptagelser bliver til tildelingskort til marksprøjten.

Med det rette udstyr, som findes på markedet, kan man så bekæmpe specifikke ukrudtsarter på enkeltdysse niveau – resultatet bliver, at man ikke sprøjter hele marken for at bekæmpe for eksempel tidsler, men kan nøjes med én til to procent.

Efterfølgende fortalte produktspecialister fra MF-importøren om deres traktorer, autostyring og mejetærskere, og afslutningsvis var der mulighed for at afprøve autostyringen på et par traktorer, der kørte rundt på forretningens plads.

jhal

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Fynboer øjner sjællandske kartoffeldyrkere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartoffel, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise om der er tilstrækkelig interesse.

Landbruget skal dyrke fællesskabet

Som dansk landmand skal man arbejde for øget synlighed, og dyrke fællesskabet, lyder det fra sjællandske Yke Kloppenburg fra Sektorbestyrelsen for Kvæg.

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.
Side 1 af 65 (1281 artikler)Prev1234567636465Next