bannerPos

Ny ferielov kræver en gennemgang af kontrakter

Visma Dataløn anbefaler, at man løbende får gennemgået medarbejdernes kontrakter, fordi der ofte kan opstå noget, der gør, at ansættelsesvilkårene bliver ændret. Arkivfoto
12-09-2020 10:31

Den nye ferielov kan betyde, at ansættelseskontrakterne indeholder oplysninger, der ikke længere er korrekte, og det kan blive en dyr affære for arbejdsgiverne.

FERIELOV Den nye ferielov, der trådte i kraft den 1. september, kan få ganske store økonomiske konsekvenser for arbejdsgiveren, hvis ikke ansættelseskontrakterne stemmer overens med de nye regler.

Det oplyser Visma Dataløn, der er Danmarks største leverandør af lønløsninger.

- Den nye ferielov betyder højst sandsynligt, at mange ansættelseskontrakter ikke længere er korrekte, fortæller legal consultant Sille Sloth fra Visma Dataløn.

- Det kan, tilføjer hun, for eksempel være, at man har skrevet i kontrakten, at ferien kan varsles med forkortet varsel, eller at ferietillæg bliver udbetalt en bestemt måned. Det er også meget almindeligt at beskrive optjeningsåret og ferieåret i kontrakterne. Og det kan give problemer.

Har man medarbejdere med ansættelseskontrakter, der indeholder ukorrekte oplysninger, risikerer man nemlig – ifølge Sille Sloth – at skulle betale medarbejderne godtgørelse for mangelfuldt ansættelsesbevis.

Dyr fornøjelse

- En ansættelseskontrakt skal leve op til nogle specifikke og ufravigelige krav, der står i ansættelsesbevisloven. Gør den ikke det, er medarbejderne i deres gode ret, hvis de kræver godtgørelse for den manglende kontrakt, og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse, siger Sille Sloth og fortsætter:

- Der har været sager, hvor arbejdsgiveren endte med at være nødt til at betale en godtgørelse på op til 25.000 kroner på grund af mangler i ansættelseskontrakten. Så det kan potentielt blive store omkostninger, hvis man har mange medarbejdere.

Hun råder derfor arbejdsgivere til at gennemgå alle medarbejderes ansættelseskontrakter, og skulle man støde på et afsnit i dem, der nu ikke længere er korrekt, skal man få gjort noget ved det.

- Man kan enten lave et tillæg til kontrakten eller udarbejde en helt ny kontrakt til medarbejderen, hvis man finder fejl eller mangler i kontrakten. Hos Visma Dataløn anbefaler vi derfor altid, at man løbende får gennemgået medarbejdernes kontrakter, fordi der ofte kan opstå noget, der gør, at ansættelsesvilkårene bliver ændret, oplyser Sille Sloth.

mip

0

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Ny bog går bag om innovativ mælke- og osteproduktion

Bogen »NaturGræsMælk« beskriver, hvordan man kan forvandle naturarealer til fødevarer af høj værdi på en bæredygtig måde.

Kampagnestart indledes med øko-roer

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster begynder fredag den 18. september med de økologiske sukkerroer, mens Nakskov-fabrikken først starter den 29. september.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Ledelsesrokade i Bregentved Gruppen

Efter 17 år i tjeneste som direktør for Bregentved Gruppen takker Anders Dolmer af og indtræder som bestyrelsesformand. Samtidig får Bregentved Gruppen ny direktør i form af Peter Amstrup-Kappel.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 68 (1359 artikler)Prev1234567666768Next