bannerPos

LDM retter skarp kritik mod Arla

LDM-formand Kjartan Poulsen kalder det »utilfredsstillende«, at primærproducenterne ikke får udbetalt en højere del af overskuddet.
12-09-2020 07:30

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

REGNSKAB På trods af et godt halvårsregnskab fra Arla er der ikke udsigt til, at overskuddet havner i lommerne hos mælkeproducenterne bag andelsmejeriet. Og det skuffer Kjartan Poulsen, der er bestyrelsesformand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

- De er simpelthen nødt til at skærpe udbetalingen. Det kan ikke blive ved med at foregå på denne her måde, at de i højere grad tilgodeser organisationen og styrker mejeriet og glemmer producenterne, siger han, hvortil han tilføjer:

- Det er netop i primærproduktionen, hvor pengene skal hen, når nu der er krise. De skal selvfølgelig ud til os – vi er trods alt et andelsselskab.

Ifølge Åse Andersson, der er pressechef i Arla, arbejdes der hårdt på at skabe overskud til andelshaverne.

- Vores vigtigste opgave er at udbetale mest muligt til andelshaverne – det er grundfundamentet for et andelsselskab. Vi er glade for at have kunnet betale en stabil og konkurrencedygtig mælkepris i en global krisetid her i første halvår af 2020, og vi arbejder for forhåbentlig at kunne fortsætte med det resten af året, siger hun.

- Arla har klaret sig godt igennem corona-krisen. Men der er ikke kommet tilsvarende penge ud til os. Kort fortalt er organisationen gået hen og blevet vigtigere end selve produktionen, lyder det fra Kjartan Poulsen.

db

0

Ny ferielov kræver en gennemgang af kontrakter

Den nye ferielov kan betyde, at ansættelseskontrakterne indeholder oplysninger, der ikke længere er korrekte, og det kan blive en dyr affære for arbejdsgiverne.

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Ny bog går bag om innovativ mælke- og osteproduktion

Bogen »NaturGræsMælk« beskriver, hvordan man kan forvandle naturarealer til fødevarer af høj værdi på en bæredygtig måde.

Kampagnestart indledes med øko-roer

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster begynder fredag den 18. september med de økologiske sukkerroer, mens Nakskov-fabrikken først starter den 29. september.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Ledelsesrokade i Bregentved Gruppen

Efter 17 år i tjeneste som direktør for Bregentved Gruppen takker Anders Dolmer af og indtræder som bestyrelsesformand. Samtidig får Bregentved Gruppen ny direktør i form af Peter Amstrup-Kappel.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 68 (1360 artikler)Prev1234567666768Next