bannerPos

Regeringen opnår smalt flertal til minkaflivninger

Erhvervsminister Simon Kollerup (V) håber, en aftale om fuldstændig erstatning til alle minkavlerne snart er på plads. Foto: Erik Hansen
21-11-2020 13:33

Grundlaget for aflivningen af mink og udbetalingen af tempobonus er på plads.

POLITIK Regeringen er sammen med sine støttepartier blevet enige om en politisk aftale om aflivning af mink og forbud mod minkavl i 2021.

Men loven, der følger i kølvandet på den politiske aftale, er endnu ikke vedtaget. På grund af det spinkle flertal bag aftalen, skal den først igennem tre behandlinger i Folketinget, inden den kan vedtages.

Med aftalen er der samtidig skabt lovmæssigt grundlag for at udbetale den såkaldte tempobonus for at aflive mink til minkavlerne. Den bliver på 30 kroner pr. mink, og det krævede, at minkene var aflivet senest den 19. november.

Ubarmhjertig opgave

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) udtaler, at han håber, at der snart er en aftale på plads om erstatning til minkavlerne.

- Det er ikke minkavlernes skyld, at corona smitter i netop deres branche. Det er en ubarmhjertig opgave, de løfter lige nu for folkesundhedens skyld, siger Simon Kollerup og tilføjer:

- Derfor er jeg også glad for, at der nu er vished om grundlaget for aflivningen af mink og udbetalingen af tempobonus. Forhandlingerne om erstatning fortsætter, og jeg håber, at vi snart kan få en aftale om fuldstændig erstatning til alle minkavlerne.

Blå blok står udenfor aftalen, da Venstre og Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne på grund af uenighederne om den erstatning, minkavlerne skal have.

jhal

0

Halmpresser i pilleform

En stor Krone pillepresser blev for nylig vist frem hos CMC Maskinstation i Svinninge i Nordvestsjælland.

Omfattende sortsforsøg nedtones i branchen

Elo West Larsen fra KWS Scandinavia A/S undrer sig over, at forsøgsresultater inden for roedyrkning til tider underspilles i branchen.

Effektiv ukrudtstrimmer

Italienske Meneguzzo står bag en effektiv ukrudtstrimmer til økologiske afgrøder og specialafgrøder.

Landmændene har fået nok…

Med traktordemonstrationer i Aarhus og København fik de danske landmænd luftet deres utilfredshed med regeringen.

Spændende ny radrenser til roeproduktionen

Chopstar Twin kommer helt tæt på rækken og kan blandt andet hjælpe sukkerroedyrkere.

Har skiftet fra bælter til hjul

Udviklingen blandt landbrugsmaskiner går mange steder fra hjul til bæltekøretøjer, men Bo Lærkesen fra Lærkesminde Landbrug & Maskinstation er gået den modsatte vej.

Forkert sortsvalg kan give et markant udbyttetab

Pletvis forekomst af nematoder i roemarkerne sætter store krav til NT-sorter.

Ny ukrudtsstrategi

Lars Kruse Andersen fra Adama oplyser, at landets sukkerroedyrkere skal lægge en ny plan for ukrudtsbekæmpelse i roemarkerne.

Mere vild natur i nordsjællandsk nationalpark

Fire vandhuller genskabes i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
Side 1 af 77 (1530 artikler)Prev1234567757677Next