bannerPos

Ansøgning til minivådområde

På landmand.dk kan man se, om man har arealer, der egner sig til minivådområder, ligesom en oplandskonsulent hurtigt kan fortælle om mulighederne.
28-03-2020 07:47

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.

MINIVÅDOMRÅDE Den nye ansøgningsperiode for tilskud til minivådområder er i gang, og det er med ansøgningsfrist tirsdag den 11. august.

På landmand.dk kan man se, om man har arealer, der egner sig til minivådområder, ligesom en oplandskonsulent hurtigt kan fortælle om mulighederne.

En stor del af det indledende arbejde kan klares over telefonen, og efterfølgende kommer oplandskonsulenten ud og kigger nærmere på området og sammen drøftes, hvordan minivådområdet bedst muligt kan passes ind i landskabet.

Derefter hjælper oplandskonsulenten med at udarbejde et projekt, søge tilskud hos Landbrugsstyrelsen og godkendelser hos kommunen mv.

- Når alt er på plads, skal man hyre en dygtig entreprenør til at udføre gravearbejdet, fortæller Kjeld Pedersen og Mikael Kirkhoff Samsøe, oplandskonsulenter hos VKST, som i samme forbindelse tilføjer, at man måske selv kan udføre nogle af opgaverne.

Gratis rådgivning

Når entreprenøren mener, at minivådområdet er færdigt, skal man have en landinspektør til at kontrollere målene, og oplandskonsulenten sender derefter ansøgningen om tilskudsudbetaling til Landbrugsstyrelsen.

Oplandskonsulenterne fortæller, at rådgivningen er gratis, ligesom man får sine omkostninger dækket. Man  får 50 procent af tilskuddet udbetalt, når man har myndighedernes tilladelse til at bygge minivådområdet og resten, når området er endeligt godkendt.

- Der har været en del administrativt bøvl med ordningen, som har skabt usikkerhed. Heldigvis er de fleste sten nu ryddet af vejen, så vi for alvor kan komme i gang med at bruge minivådområderne som virkemiddel, fortæller de to oplandskonsulenter.

- Det er en del af Landbrugspakken i 2016, at landbruget selv skulle stå for etablering af minivådområder. Til gengæld slap vi af med de reducerede kvælstofkvoter, påpeger de afslutningsvis.

jhal

0

Valtra har lanceret en fjernstyret traktor

Valtra og firmaet Elisa har sammen udviklet fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.
Side 1 af 60 (1188 artikler)Prev1234567585960Next