bannerPos

Da Corona-feberen ramte Danmark

Corona-virussen har i den grad sat sit præg på mennesker over hele verden. Foto: Colourbox

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
21-03-2020 13:58
Corona-virussen har i den grad sat sit præg på danskernes hverdag, hvor meget pludselig blev sat på standby.

CORONA Klima har i mange måneder i træk fyldt meget i mediebilledet, men i marts er der næppe tvivl om, at Corona har overhalet klimaet og i den grad sat sit præg på mennesker over hele verden.

I den hjemlige andedam blev Danmark for alvor Corona-ramt onsdag den 11. marts, hvor regeringen – med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen – kom med meldingen om at offentlige skoler og institutioner blev lukket i to uger.

Samtidig kom der et påbud om at aflyse eller udsætte alle mødeaktiviteter med mindst 100 deltagere. Det medførte i dagene derpå masseaflysninger overalt i landet, og inden for mange brancher blev alt nærmest sat på vågeblus.

Frygten for Corona-virus har således blandt andet medført, at de obligatoriske generalforsamlinger i landboforeningerne er blevet udsat, mens en række årsmøder er blevet aflyst, ligesom kurser, åbent hus-arrangementer og andre møder er blevet droppet eller udsat på ubestemt tid.

Næsten Corona-fri ugeavis

Odsherreds Landboforening og DLS fik afviklet deres generalforsamling, inden Corona-feberen ramte landet, men de fire øvrige landboforeninger må nu finde en ny dato for generalforsamlingen – ligesom andre vigtige møder og arrangementer efterfølgende måske også skal presses ind i kalenderen.

Apropos kalender. Netop på grund af Corona-omstændighederne har vi valgt at udelade oversigten over de forskellige arrangementer, som ellers normalt er placeret på side 4.

Corona-udviklingen er generelt svær at forudse og sker i et tempo, hvor en ugeavis som LandbrugØst ikke kan være med. Fra avisen går i trykken til den havner i postkassen, kan der være sket utrolig meget, og avisen er derfor næsten Corona-fri.

Der er heldigvis også meget andet at skrive om, for i en branche som landbruget går livet aldrig i stå.

Formandsskifte er udsat

GENERALFORSAMLING Østdansk Landboforening i Rønnede er én af de landboforeninger, der har udsat den ordinære generalforsamling, og dermed er formandsskiftet i foreningen også blevet udsat.

Jørgen Petersen proklamerede allerede i januar, at han ønskede at trække sig som formand efter 31 år på posten. Afløseren er også fundet. Næstformand Ole Elbæk har – som LandbrugØst tidligere har oplyst – nemlig meddelt, at han er klar til at overtage formandsposten, og han er efter sigende eneste kandidat.

jhal

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.
Side 1 af 59 (1167 artikler)Prev1234567575859Next