bannerPos

Få egen familiehave på Jernbjerggaard

8-årige Luna går på et hold, hvor man lærer om pleje og pasning af kaniner og marsvin. Foto: Eva Eriksen

Redaktionen

08-04-2019 08:27
Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse har udlånt lokaler og grønne områder til foreningen 4H.

Familier og børn kan nu blive en aktiv del af Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse. I samarbejde med ZBC har foreningen 4H nemlig startet flere aktiviteter op for børn og deres forældre på den idylliske gård i Vestsjælland.

ZBC har konkret udlånt et klublokale og en del af de grønne områder til 4H, der arrangerer fritidsaktiviteter for børn inden for natur, dyr, madlavning og haver. 4H har allerede startet et marsvin- og kaninhold op på gården, og det sidste nye skud på stammen er, at familier nu kan få eget højbed.

- Det er en mulighed for børn og deres forældre til at lære mere om naturen og havebrug. Derudover vægter vi fællesskabet meget højt: Her kan alle være med, og man behøver ikke have erfaring med at holde have, siger Sara Bøttcher fra 4H.

 

Begejstret områdeleder

Konceptet bag familiehaverne er, at man mødes hver søndag i to timer, hvor en underviser fra 4H er til stede. Familierne vil her lære om alt fra pasning af haverne og madlavning over bål til bygning af insekthoteller.

På ZBC er man begejstret for, at 4H slår sig ned på skolen, fortæller Frederikke Tom-Petersen, der er områdeleder på Jernbjerggaard.

- Når børnene og deres familier får et tilhørsforhold til vores smukke skole, og når de ser den faglighed, der er herude, håber vi, at det kan være med til at vække deres interesse for anlægsgartner- og landbrugsuddannelserne. Det er brancher med rigtig mange spændende muligheder, og hvor der vil være masser af ledige jobs fremover.

 

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next