bannerPos

Få egen familiehave på Jernbjerggaard

8-årige Luna går på et hold, hvor man lærer om pleje og pasning af kaniner og marsvin. Foto: Eva Eriksen

Redaktionen

08-04-2019 08:27
Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse har udlånt lokaler og grønne områder til foreningen 4H.

Familier og børn kan nu blive en aktiv del af Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse. I samarbejde med ZBC har foreningen 4H nemlig startet flere aktiviteter op for børn og deres forældre på den idylliske gård i Vestsjælland.

ZBC har konkret udlånt et klublokale og en del af de grønne områder til 4H, der arrangerer fritidsaktiviteter for børn inden for natur, dyr, madlavning og haver. 4H har allerede startet et marsvin- og kaninhold op på gården, og det sidste nye skud på stammen er, at familier nu kan få eget højbed.

- Det er en mulighed for børn og deres forældre til at lære mere om naturen og havebrug. Derudover vægter vi fællesskabet meget højt: Her kan alle være med, og man behøver ikke have erfaring med at holde have, siger Sara Bøttcher fra 4H.

 

Begejstret områdeleder

Konceptet bag familiehaverne er, at man mødes hver søndag i to timer, hvor en underviser fra 4H er til stede. Familierne vil her lære om alt fra pasning af haverne og madlavning over bål til bygning af insekthoteller.

På ZBC er man begejstret for, at 4H slår sig ned på skolen, fortæller Frederikke Tom-Petersen, der er områdeleder på Jernbjerggaard.

- Når børnene og deres familier får et tilhørsforhold til vores smukke skole, og når de ser den faglighed, der er herude, håber vi, at det kan være med til at vække deres interesse for anlægsgartner- og landbrugsuddannelserne. Det er brancher med rigtig mange spændende muligheder, og hvor der vil være masser af ledige jobs fremover.

 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next