Høj genanvendelsesgrad giver mange varenumre

John Holm (til venstre) og Lars Madsen ved indgangen til Vestsjællands Jernhandel A/S ved Jorløse syd for Svebølle.

Henrik Sieben

02-02-2019 11:00
Hos Vestsjællands Jernhandel A/S nær Svebølle genanvendes alt fra gamle bugserede roeoptagere til plæneklippere.

Midt på aflæssepladsen er kranfører John Bøgelund klar til at foretage en første visuel grovsortering af det læs blandet jern og metal, som gårdejer Egon Keinicke Hansen fra Gørlev netop har læsset af. Og på et lille område foran pladskontoret holder resterne af to gamle traktorer, en Dawid Brown og en Massey Ferguson, side om side.

Stedet er Vestsjællands Jernhandel A/S nær Jorløse ved Svebølle i Nordvestsjælland, hvor indehaverne, John Holm og Lars Madsen, sammen med de aktuelt seks medarbejdere residerer.

John Holm og Lars Madsen, der begge har været i papirdivisionen, overtog i 2007 jernhandlen efter en fortid i henholdsvis shipping- og slagterbranchen, og efter de på et tidspunkt havde talt om at lave eller købe en virksomhed sammen.

 

Stort potentiale

Efter John Holm først havde svaret på et stillingsopslag som daglig leder af Vestsjællands Jernhandel A/S og med henblik på overtagelse, og efterfølgende at have arbejdet for de tidligere ejere i tre år, blev han og Lars Madsen enige om at overtage virksomheden i 2007.

- Vi kunne se potentialet i at videreføre og modernisere en gammel virksomhed, der havde rødder helt tilbage til 1940’ernes Nørrebro.

- Vi kunne dengang som nu konstatere, at der stadig er et stort potentiale for at udvikle vores jern- og produkthandel, så den lever op til nu- og fremtidens krav om en meget høj genanvendelsesgrad.

 

På tværs af grænser

- Vi modtager i dag alt i jern og metal, men også i plastik, papir og træ, ligesom vi har åbnet for modtagelse eller afhentning af nedbrydningsmaterieler. Tilsvarende tilbyder vi kørsel med containere inden for byggebranchen, herunder også kørsel med træ, grus og sten.

Med baggrund i det har John Holm og Lars Madsen sideløbende udviklet virksomheden VSJ Nordic, som i løbet af 2019 bliver det nye ben i deres fælles virke. VSJ Nordic får et moderne og internationalt tilsnit, da genanvendelsesverdenen i dag også arbejder på tværs af landegrænser.

- Vores fokus er konstant på at optimere på de genindvindingsprocenter, man har på de forskellige varer. Vi har aktuelt 540 varenumre, så det er faktisk en hel del, vi kan få ud af for eksempel en gammel bil, traktor eller bugseret roeoptager.

Sidstnævnte modtog man en del af for en halv snes år siden. Dels i skyggen af finanskrisen, dels fordi sukkerfabrikken i Gørlev var blevet lukket, og mange roedyrkere derfor ikke længere havde brug for de bugserede roeoptagere. 

 

Penge i skrot

John Holm og Lars Madsen peger også på, at plastik ikke bare er plastik, ligesom jern ikke bare er jern.

- Man skal huske, at en græsslåmaskine indeholder mange varenumre. Plastikhjul, motor, aluminiumsdæksel, kabler, ledninger, skjold med mere. Og alt skrot, der kan genanvendes, kan i mange tilfælde generere penge til bedriften, oplyser duoen og tilføjer:

- Derfor opfordrer vi også landbrugets aktører til ikke bare at køre den brugte og udslidte vogn, plæneklipper, jerndrager eller andet på de kommunale genbrugspladser.

- De kan ved at aflevere det til os godt tjene lidt på slidt og udgået materiel, som de ikke længere bruger. De får økonomisk mere ud af at aflevere tingene hos os end på den kommunale genbrugsstation.

I samme moment lyder det fra John Holm: - Tilbage i 2008 og 2009 og før den tid eksporterede man brugte plove, traktorer med mere til forskellige østlande eller til de fattigste egne af Afrika. Det har dog ændret sig lidt, for efterhånden er de lande på højde med os inden for den teknologiske udvikling.

- Derfor har de ikke interesse i at modtage de gamle ting, samtidig med at det er blevet meget dyrt at sende brugte maskiner og redskaber til fjerntliggende egne af verden.

 

Grøn omstilling

Afsluttende lyder det: - Folk er generelt blevet meget mere opmærksom på hele den grønne omstilling, og der er langt mere fokus på genanvendelse og genanvendelighed.

- Derfor ligger vores primære arbejde i at lave genanvendelige sekundære jomfruelige råvarer, ligesom vi hele tiden arbejder på at forbedre genanvendelsesprocenten.

- Det mest optimale ville være, at man kan genanvende 100 procent. Det er dog ikke praktisk muligt, ligesom det vil være ekstremt omkostningstungt, fastslår John Holm og Lars Madsen.

 

Sjællandsk trio med på nyt uddannelseshold

14-02-2019 08:34:44

24 landmænd fra hele landet er med på nyt uddannelsesforløb, der skal fastholde dansk landbrug i den globale førertrøje.


Fra en yderlighed til en anden

14-02-2019 08:26:13

Nedbørsmængderne i Danmark har de seneste par år været i hver sin ende af skalaen.


Femdobbelt åbent hus gentages i Ringsted

13-02-2019 08:22:40

Maskinfirmaerne på Kærup Parkvej i Ringsted følger op på sidste års succes-debut med Åben Maskinvej de to første dage i marts.


Når uheldet er ude…

13-02-2019 08:13:42

Dimission på Dalum Landbrugsskole

06-02-2019 09:04:05

30 unge fra hele landet færdiguddannede som landmænd.


Ny og effektiv klovvasker

06-02-2019 08:18:59

Der er i den grad fokus på klovsundhed i disse år. I forbindelse med NutriFair-messen i januar præsenterede virksomheden Milcotec sit seneste skud på stammen inden for ny og innovativ klovvask.


Smågriseeksportør oplever vækst og udfordringer

06-02-2019 08:06:50

Sidste år eksporterede Lars Fugl & Søn ved Nakskov over en million smågrise til primært Polen, og virksomheden på Vestlolland vil gerne udvide yderligere.


Birger Niemann: - Pas på medarbejderne

06-02-2019 07:59:14

På generalforsamlingen i Danske Maskinstationer & Entreprenører Sjælland opfordrede formanden til, at man passer godt på sine medarbejdere.


Høj genanvendelsesgrad giver mange varenumre

02-02-2019 11:00:35

Hos Vestsjællands Jernhandel A/S nær Svebølle genanvendes alt fra gamle bugserede roeoptagere til plæneklippere.


FRDK tilbyder PløjefriTjek

31-01-2019 14:43:37

Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK er på banen med et nyt beslutningsværktøj.


Nyt projekt: Herregårde skal give liv til landdistrikter

31-01-2019 14:00:39

Under titlen »Jagten på Fortiden« skal danskerne de næste tre år på genopdagelse i deres lokale herregårdsområder med events og undervisning i det fri.


Nyt Agrovi-kursus om kødkvæg

31-01-2019 08:02:24

I slutningen af februar indleder Agrovi et kursus for kommende og nystartede kødkvægsproducenter.


Fuldt hus til frødag hos Semler

30-01-2019 07:59:25

Tre sjællandske frøavlerforeninger havde 130 medlemmer til stor frødag hos Semler Agro i Næstved.


Agrovi giver inspiration til fremtidens planteavl

29-01-2019 07:41:20

Krav til klimareduktioner og bæredygtighed skal tænkes ind i fremtidens planteavl.


Pelsopkøbere holdt kraftigt igen på årets første auktion

28-01-2019 15:18:45

Blot 30 procent blev solgt af de 3,3 millioner udbudte skind på Kopenhagen Furs januar-auktion, som er den første af fem auktioner i år. Ikke muligt at give relevant gennemsnitspris, lyder det fra pelsdyravlernes formand.


Kig ind i stald til 3.000 slagtesvin

28-01-2019 07:38:43

Fredag den 1. februar inviterer Kjargaard Byg til åben stald i et nyt slagtesvineafsnit med gyllekøling. Dermed kan i alt 20.000 grise årligt færdigproduceres på Søndergården ved Terslev.


Glasstøv til svinehuse

26-01-2019 07:35:26

Ingeniør og stifter af learninglab.dk, Bent A. Jespersen, pusler med skabeloner til iglolignende svinehuse.


Limousinebesætninger åbner stalddørene

22-01-2019 07:26:38

Lørdag den 26. januar holdes åbent hus i tre sjællandske limousinebesætninger.


En maskinanalyse kan give overblik

21-01-2019 08:23:56

Få overblik over økonomien i roedyrkningen med en maskinanalyse, lyder rådet fra maskinkonsulent.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 24 (467 artikler)Prev1234567222324Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer