bannerPos

NAG-forretning kører videre med Corona-tiltag

Line Dolling (til venstre) og Louise Oxholm betjener en kunde i NAG's butik i Helsinge.

Tekst og foto: Majbritt Christensen

Fagjournalist
21-03-2020 10:50
Hos Nordsjællands Andels Grovvareforening (NAG) kommer leverancerne, som de skal, og der er gødning på lager, oplyser direktør Jens Lauritsen

CORONA Hos Nordsjællands Andels Grovvareforening (NAG) prøver man naturligvis at tackle Corona-situationen bedst muligt.

- De der kan arbejde hjemme, gør det, og af de folk, der kommer her og selvfølgelig de, der står i butikkerne, kører vi med skiftehold, hvor man er hjemme tre dage og på job tre dage, fortæller direktør Jens Lauritsen.

- Vi har selvfølgelig taget vores forholdsregler med hensyn til eksterne chauffører og så videre, men generelt er det i forvejen ikke en branche, hvor vi sædvanligvis lige går hen og giver chaufførerne et kram, så hverdagen fungerer indtil videre uden de store problemer.

Der er varer nok

Jens Lauritsen oplever, at leverancerne indtil videre kommer, som de skal

- Såsæden er vi jo allerede langt med. Gødningen er hjemme, og meget er allerede kørt ud, så forårsarbejdet kommer det sandsynligvis ikke til at gå ud over, vurderer han.

- Der er varer nok, og det meste er heldigvis internt i Danmark.

Jens Lauritsen oplever, at de professionelle tager det roligt, og ikke har haft travlt med at hamstre forsyninger.

- Måske ser vi lidt, at der ryger ekstra foder over disken til hobbydyr, men det er heller ikke voldsomt.

Følger situationen

Hos NAG tager man således tingene, som de kommer og tager situationen alvorligt – uden at gå i panik.

- Vi må se, hvad der sker. Lige nu tager vi en time og en dag ad gangen. Vi holder jo opdelt, så halvdelen ikke ser hinanden, før alt det her er overstået, siger Jens Lauritsen.

På den måde håber man hos NAG at sikre, at virksomheden holdes i gang.

Jens Lauritsen fortæller, at der midt i det hele, pludselig er kommet gang i salget af håndsprit, som man hos NAG aldrig før rigtigt har solgt noget af.

- Vi har solgt en 200-300 stykker på en dag. Kunderne er blevet sendt hertil fra apoteket, da de selv løb tør. Det havde vi ikke lige regnet med, fortæller NAG-direktøren.

0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next