bannerPos

Robotplæneklippere giver øget livsværdi

Sælger Flemming Corvinius (til venstre) og indehaver af Jongshøj Maskiner, Henrik Jongshøj Jensen, viser her et par af de populære robotplæneklippere.

Henrik Sieben

23-02-2019 08:15
Hos Jongshøj Maskiner er salget af robotplæneklippere til græsplæner op til 5.000 kvadratmeter steget med over 500 procent de seneste par år.

- Antallet af solgte robotplæneklippere til de mindre arealer er ved at overhale salget af de almindelige traditionelle plæneklippere. Og de anvendes i stigende grad i såvel private haver, som i villahaver og i haven til de mindre landbrug og landsteder. Typisk i haver med græsplæner op til 5.000 kvadratmeter.

Sådan lyder det fra salgskonsulent Flemming Corvinius, der for tre år siden blev ansat i Jongshøj Maskiner.

- Det var på et tidspunkt, hvor interessen for robotplæneklippere for alvor begyndte at tage fart, og indehaver Henrik Jongshøj Jensen derfor havde brug for en ekstra mand i salgsafdelingen.

Hos Jongshøj Maskiner, der har base i Kirke Stillinge nordvest for Slagelse, er salget af robotplæneklippere de seneste par år øget med over 500 procent.

Jongshøj Maskiner blev grundlagt af Henriks far, Kurt Jensen, der netop har rundt 80 år og stadig giver en hjælpende hånd med i forretningen og på lageret, når der er behov for det.

 

Altid nyklippet plæne

Der er flere fordele ved robotter, men Flemming Corvinius fremhæver især to. Man har altid en nyklippet plæne, hvilket giver en høj grad af velvære, og så behøver man aldrig gå rundt med dårlig samvittighed over, at man ikke lige nåede at slå græs, inden der kom gæster, eller inden man skulle nyde en kop kaffe i haven.

- Mange af os har en travl dagligdag med blandt andet arbejde, foreningsarbejde og med at køre og hente børn. Det betyder ofte, at man bliver irriteret, når man så ikke lige når at slå græs, eller når vejret ikke lige tillader det, når man så endelig har tid.

Men løsningen ligger lige for med en robotplæneklipper – og intet er mere vidunderligt end at kigge på en nyklippet plæne.

Robotplæneklipperen klipper græsset kontinuerligt og fint, så det afklippede forsvinder ned mellem de korte græsstrå, hvor det giver næring tilbage til planterne. Samlet giver det en sund og pæn plæne, som det altid er en fornøjelse at se på, og det giver velvære.

 

Vælg model med omhu

- En robotplæneklipper er som udgangspunkt programmeret til at arbejde 24-7, men vi sigter på, at den skal køre, når man ikke er hjemme.

Selv om man næsten ikke kan høre den, behøver den ikke køre rundt på plænen, når børnene vil spille fodbold, eller man selv vil sidde og nyde en kop kaffe i haven, lyder det fra Flemming Corvinius.

Han anbefaler samtidig, at man køber en maskine, der har god kapacitet til størrelsen på ens græsplæne.

- Har man en plæne på 1.000 kvadratmeter, så vil den skulle yde sit maksimale, hvis man køber en model, der kan klare præcis 1.000 kvadratmeter. Derfor anbefaler vi altid, at man køber en større model, da den skal køre lidt mindre, men til gengæld også har mindre slitage.

Merprisen for en større maskine er givet godt ud, fastslår han.

Når robotplæneklipperne er så populære, skyldes det også, at de nyeste og største modeller kan »styres« via ens smartphone. Derfor ved man altid, om den har det »godt«, og man behøver ikke frygte, at den en dag står og gemmer sig i meterhøjt græs, fordi der er faldet en stor gren ned over den. Har den driftstop, kan den genstartes hjemmefra, eller man få en nabo til det.

 

Alarm og pinkode

- Der er flere kommuner, der har installeret dem på boldbaner, hvor de sørger for at græsset altid er nyklippet. Og nej, man behøver ikke frygte, at ens robotplæneklipper bliver stjålet, for alle har de en pinkode, og kender man ikke den, kan den ikke anvendes, forklarer Flemming Corvinius.

- Samtidig er, tilføjer han, den enkelte klipper kodet til en bestemt ladestation, ligesom de er udstyret med en alarm, hvis de løftes eller flyttes uden for det område, de er sat til at køre i.

2019-sortimentet byder på 12 forskellige modeller, der prismæssigt ligger fra 7.499 kroner inklusive moms for den mindste og op til 32.999 kroner for en klipper, der kan klare plæner op til 5.000 kvadratmeter. Den sidste pris er inklusive et app connect styreprogram til ens smartphone.

Jongshøj Maskiner forhandler blandt andet Husqvarna og Stihl, som man netop er blevet ny konceptforretning for, Honda og Klippo.

 

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer