bannerPos

Robotplæneklippere giver øget livsværdi

Sælger Flemming Corvinius (til venstre) og indehaver af Jongshøj Maskiner, Henrik Jongshøj Jensen, viser her et par af de populære robotplæneklippere.

Henrik Sieben

Journalist
23-02-2019 08:15
Hos Jongshøj Maskiner er salget af robotplæneklippere til græsplæner op til 5.000 kvadratmeter steget med over 500 procent de seneste par år.

- Antallet af solgte robotplæneklippere til de mindre arealer er ved at overhale salget af de almindelige traditionelle plæneklippere. Og de anvendes i stigende grad i såvel private haver, som i villahaver og i haven til de mindre landbrug og landsteder. Typisk i haver med græsplæner op til 5.000 kvadratmeter.

Sådan lyder det fra salgskonsulent Flemming Corvinius, der for tre år siden blev ansat i Jongshøj Maskiner.

- Det var på et tidspunkt, hvor interessen for robotplæneklippere for alvor begyndte at tage fart, og indehaver Henrik Jongshøj Jensen derfor havde brug for en ekstra mand i salgsafdelingen.

Hos Jongshøj Maskiner, der har base i Kirke Stillinge nordvest for Slagelse, er salget af robotplæneklippere de seneste par år øget med over 500 procent.

Jongshøj Maskiner blev grundlagt af Henriks far, Kurt Jensen, der netop har rundt 80 år og stadig giver en hjælpende hånd med i forretningen og på lageret, når der er behov for det.

 

Altid nyklippet plæne

Der er flere fordele ved robotter, men Flemming Corvinius fremhæver især to. Man har altid en nyklippet plæne, hvilket giver en høj grad af velvære, og så behøver man aldrig gå rundt med dårlig samvittighed over, at man ikke lige nåede at slå græs, inden der kom gæster, eller inden man skulle nyde en kop kaffe i haven.

- Mange af os har en travl dagligdag med blandt andet arbejde, foreningsarbejde og med at køre og hente børn. Det betyder ofte, at man bliver irriteret, når man så ikke lige når at slå græs, eller når vejret ikke lige tillader det, når man så endelig har tid.

Men løsningen ligger lige for med en robotplæneklipper – og intet er mere vidunderligt end at kigge på en nyklippet plæne.

Robotplæneklipperen klipper græsset kontinuerligt og fint, så det afklippede forsvinder ned mellem de korte græsstrå, hvor det giver næring tilbage til planterne. Samlet giver det en sund og pæn plæne, som det altid er en fornøjelse at se på, og det giver velvære.

 

Vælg model med omhu

- En robotplæneklipper er som udgangspunkt programmeret til at arbejde 24-7, men vi sigter på, at den skal køre, når man ikke er hjemme.

Selv om man næsten ikke kan høre den, behøver den ikke køre rundt på plænen, når børnene vil spille fodbold, eller man selv vil sidde og nyde en kop kaffe i haven, lyder det fra Flemming Corvinius.

Han anbefaler samtidig, at man køber en maskine, der har god kapacitet til størrelsen på ens græsplæne.

- Har man en plæne på 1.000 kvadratmeter, så vil den skulle yde sit maksimale, hvis man køber en model, der kan klare præcis 1.000 kvadratmeter. Derfor anbefaler vi altid, at man køber en større model, da den skal køre lidt mindre, men til gengæld også har mindre slitage.

Merprisen for en større maskine er givet godt ud, fastslår han.

Når robotplæneklipperne er så populære, skyldes det også, at de nyeste og største modeller kan »styres« via ens smartphone. Derfor ved man altid, om den har det »godt«, og man behøver ikke frygte, at den en dag står og gemmer sig i meterhøjt græs, fordi der er faldet en stor gren ned over den. Har den driftstop, kan den genstartes hjemmefra, eller man få en nabo til det.

 

Alarm og pinkode

- Der er flere kommuner, der har installeret dem på boldbaner, hvor de sørger for at græsset altid er nyklippet. Og nej, man behøver ikke frygte, at ens robotplæneklipper bliver stjålet, for alle har de en pinkode, og kender man ikke den, kan den ikke anvendes, forklarer Flemming Corvinius.

- Samtidig er, tilføjer han, den enkelte klipper kodet til en bestemt ladestation, ligesom de er udstyret med en alarm, hvis de løftes eller flyttes uden for det område, de er sat til at køre i.

2019-sortimentet byder på 12 forskellige modeller, der prismæssigt ligger fra 7.499 kroner inklusive moms for den mindste og op til 32.999 kroner for en klipper, der kan klare plæner op til 5.000 kvadratmeter. Den sidste pris er inklusive et app connect styreprogram til ens smartphone.

Jongshøj Maskiner forhandler blandt andet Husqvarna og Stihl, som man netop er blevet ny konceptforretning for, Honda og Klippo.

 

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Nyt jagtområde på NutriFair i 2020

Det nye jagtområde kommer til at omfatte en række udvalgte udstillere med speciale i jagt, og gæsterne kan blandt andet besøge en cafe, hygge sig og opleve en lang række nye og spændende jagtprodukter.
Side 1 af 29 (563 artikler)Prev1234567272829Next