bannerPos

Specielt skårlæggerbord monteres på traktoren

Det specielle skårlæggerbord fra Honey Bee – til montering i frontlift eller med vendbar kabine.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
04-07-2020 09:47
Johs. Mertz tilbyder specielt 21 fod skårlæggerbord fra Honey Bee, der monteres direkte på traktoren.

MASKINHANDEL Der hersker på denne tid af året som altid travlhed hos maskinhandleren Johs. Mertz A/S, der også kan præsentere noget nyt, som vil skabe opmærksomhed.

Johs. Mertz kan nemlig nu tilbyde et skårlæggerbord, som monteres direkte på traktoren. Man behøver dermed ikke købe hele pakken med en selvkørende maskine.

- Skårlægger-bordet kan monteres på traktorens frontlift eller i liften, hvis traktoren kan køre vendbart, oplyser Christian Holst, adm. direktør hos Johs. Mertz.

Den store østdanske maskinforretning er blandt andet importør af Honey Bee fra Canada, og har her altså »fundet« et traktormonteret Grain Belt Swather-bord.

- Vi har tidligere bygget nogle sejlskæreborde om til skårlægning og fået forespørgsler på det igennem årene. Nu tager vi så et decideret skårlæggerbord hjem, meddeler Christian Holst.

Han oplyser videre, at det første skårlæggerbord er på 21 fod, men på den canadiske fabrik produceres også langt større bord.

Skårlægning af nicheafgrøder

Hos Johs. Mertz er det naturligvis ikke gået ubemærket hen, at der er kommet stigende fokus på skårlægning af diverse nicheafgrøder.

- Der bliver skårlagt rigtig mange afgrøder, og der er kommet nogle nye sorter, hvor det godt kan betale sig, påpeger Christian Holst.

Han betegner det som et godt alternativ for landmanden i forhold til at få maskinstationen til at komme forbi med en stor selvkørende skårlægger.

- Det giver lidt mere frihed selv at kunne klare arbejdet to-tre dage før høst. Vi synes, at det på 21 fod passer godt i kapacitet og pris for en landmand eller et fællesskab af to-tre landmænd, lyder det fra Johs. Mertz-direktøren, som tilføjer, at man selv kan vælge, om skåret skal lægges til højre, venstre eller i midten.

Christian Holst kan i øvrigt generelt glæde sig over udviklingen i Johs. Mertz. Det er således lykkedes at vende et millionunderskud til overskud i den store maskinforretning, som på Sydhavsøerne har afdeling i Maribo og på Sjælland findes i Faxe og i Ringsted.

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Fynboer øjner sjællandske kartoffeldyrkere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartoffel, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise om der er tilstrækkelig interesse.

Landbruget skal dyrke fællesskabet

Som dansk landmand skal man arbejde for øget synlighed, og dyrke fællesskabet, lyder det fra sjællandske Yke Kloppenburg fra Sektorbestyrelsen for Kvæg.

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.
Side 1 af 65 (1281 artikler)Prev1234567636465Next