bannerPos

Store forventninger til ny Horsch-sprøjte

Gammeleje Gods har indkøbt én af de første Horsch Leeb 12 TD-marksprøjter med 12.000 liter rumindhold og monteret med GPS-styring på hjulene.
28-03-2020 11:25

Gammeleje Gods på Vestlolland har for nylig købt en ny Horsch 12.000 liters trailersprøjte til båndsprøjtning.

UDSTYR Sten Sigersted, driftsleder på Gammeleje Gods ved Nakskov på Vestlolland, vil gerne udnytte det GPS-udstyr, som godset i forvejen har til roesåmaskine og radrenser.

Derfor er der også købt GPS-udstyr på den ny Horsch 12.000 liters trailersprøjte, som er købt til det godt 1.300 hektar store gods, der dyrker 300 hektar sukkerroer.

- Man kan dermed udnytte, at den 36 meter sprøjtebom kan gå helt ned i 25-30 centimeters højde og derved kan bruge 40 graders dysser til båndsprøjtning, fortæller Sten Sigersted, som i den forbindelse oplyser, at man de seneste tre år på Gammeleje Gods har sået roerne med aktiv GPS-styring.

- Så såbedene ligger helt ens, uanset om det er inden for såmaskinens bredde eller mellem såmaskines træk. Det bruger vi så til vores radrenser, så vi også radrenser med GPS.

- Grundudstyret til GPS-styring havde vi således i forvejen, og der skulle ikke meget ekstra til for også at få GPS-styring på den nye, bredde marksprøjte, fastslår Sten Sigersted, der endnu ikke har fået leveret den nye Horsch-sprøjte, der foreløbig kun er produceret 10 af.

Miljøkrav på et tidspunkt

Sten Sigersted forventer sig meget af den nye, hurtige og store trailersprøjte.

- Jeg kan for eksempel sprøjte Command i lav dosering i roerækkerne og i høj dosering mellem rækkerne. Og skadedyrsmidler kan jeg nøjes med at sprøjte i rækkerne og derved spare meget på midlerne. Det samme med svampemidlerne, der også kan spares meget på.

- Kan jeg få det til at fungere, er der enormt meget at spare. GPS-udstyret vil hurtigt være tjent hjem, og miljøet er sparet for en hel del sprøjtemidler, understreger Sten Sigersted, der regner med, at båndsprøjtning vil komme som et miljøkrav på et tidspunkt.

jhal

0

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.
Side 1 af 60 (1187 artikler)Prev1234567585960Next