bannerPos

Subaru går efter landkunder

- Vi henvender os meget til bilister, som kører med trailere til heste eller andet. Men også til skovfolk og landbrugere, som skal ud på markerne og tilse deres ejendom, siger Saburas salgsdirektør i Danmark, Niels Thaning.

Tekst og foto: Flemming Erhard

Journalist
30-05-2020 08:21
Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

BIL Ligesom ude offroad går det op og ned for de fremmeste bilmærker af rå firhjulstrækkere, når det gælder salgstallene i Danmark, hvor de er i skarp, indbyrdes konkurrence.

Nu lancerer den japanske bilproducent, Subaru, i Danmark en ny version af sin XV-model, som bilanmeldere før har rost i høje toner.

- Vi henvender os meget til bilister, som kører med trailere til heste eller andet. Men også til skovfolk og landbrugere, som skal ud på markerne og tilse deres ejendom. Vi har også mange jægere som kunder, der godt vil køre ud i terrænet og hente deres nedlagte vildt, siger Subarus salgsdirektør i Danmark, Niels Thaning, om kundegrundlaget.

Subaru fremhæves i bilmagasiner som verdens førende fabrikant af firhjulstrukne biler med et højt niveau af sikkerhed. På verdensplan sælger Subaru dobbelt så mange biler som Landrover.

Den nye XV-model har fået topkarakterer i internationale sikkerhedstests, herunder Euro NCAP. Den har også fået tildelt den højeste sikkerhedsrating nogensinde i den japanske pendant til Euro NCAP, kaldet JNCAP.

Integreret elmotor

Som noget nyt har XV en integreret elmotor i gearkassen, der bliver ladet op under kørsel. Den hjælper til ved acceleration og terrænkørsel, og elmotoren bidrager til en bedre brændstoføkonomi.

Når den danske salgsdirektør skal fremhæve Subaru-bilmærket, slår han på konstruktionen af firhjulstrækket.

- Vores biler har permanent firhjulstræk. Det vil sige, at de altid trækker på alle fire hjul. De fleste firhjulstrukne biler i dag har firhjulstræk sådan på deltid, eller on-demand. Det vil sige, at bilen først skal registrere, at den har behov for at bruge firhjulstrækket. Dér reagerer vores Subaru-biler hurtigere, siger han og fortsætter:

- Subaru et ry for at kunne køre godt på sne og is, og hvad der ellers er glat. Campingfolket er rigtigt glade for det, når de skal væk fra en campingplads, hvor græsset er vådt. Selv om der kan være fladt, er græs en udfordring for de fleste firhjulstrukne biler.

Subaru udmærker sig også ved at have en boksermotor, hvor stemplerne kører ud til hver sin side i stedet for op og ned.

- Det gør, at tyngdepunktet er meget lavt, og i kraft af det har Subaru en god vejbeliggenhed. Subaru-biler kan køre på nogle mere stejle skråninger end så mange andre firhjulstrækkere, fremhæver salgsdirektøren.

Salgstal svinger meget

I Sverige er ejere af Subarus biler mere tilfredse med deres bil end andre svenske bilejere. Subaru har igennem de sidste 12 år toppet i Autoindex, der er en årlig brancheindex-undersøgelse, skrev Bilmagasinet i januar.

Herhjemme er der skarp kamp om kunderne til firhjulstrækkere. Det fremgår af De Danske Bilimportørers statistik over nyregistreringer, hvor salgstallene for Subaru og de ikoniske konkurrenter inden for firhjulstræk, Landrover og Jeep, svinger meget fra år til år.

I 2019 solgte Subaru 160 biler, nøjagtigt det samme antal som Jeep. Imens Landrover solgte 355 biler. I 2018, da  Subaru lancerede en ny XV-model, blev der solgt 361 biler, mens Landrover solgte 137 biler og Jeep 105.

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next