bannerPos

Baltic Pipe er ikke i dansk almenvels interesse

Selvom Claus S. Madsen selv er gaskunde, mener han ikke, det er i almenvellets interesse, at Baltic Pipe skal lægges ind over danske lodsejeres jord.

Henrik Sieben

Journalist
06-08-2018 07:00
Claus S. Madsen, der er både gasforbruger og rådgiver i ekspropriationssager mener, at almenvellet godt kan undvære Baltic Pipe

Er Baltic Pipes etablering over dansk jord i almenvellets interesse? Det spørgsmål stiller Claus S. Madsen, Ølstykke, der selv er gaskunde og desuden driver Ejendomsretten.dk, der er specialiseret i ekspropriationssager.
Claus Madsen mener ikke at den norsk-polske gasledning, der skal sikre polske forbrugere norsk gas, kan være i det danske almenvels interesse.
Gasforbrugeren og rådgiveren siger: - Når energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt mener, der kan eksproprieres til den polske gasledning, Baltic Pipe, mener jeg, at man udvider området, der kan eksproprieres til.
- Baltic Pipe er alene en forsyningsledning til Polen gennem Danmark. Den bliver lagt gennem Danmark, alene fordi Tyskland sagde nej tak og Danmark ja tak.
Videre anfører Claus S. Madsen, at gasledningen åbenbart finansieres af Polen og Norge, og at der – åbenbart skal betales en leje til Danmark hvert år. Sidstnævnte får Claus Madsen til at stille en række nye spørgsmål. For spørgsmålet er, om det efter Grundlovens § 73 er i almenvellets interesse, at denne gasledning placeres i Danmark og at der dermed kan eksproprieres til formålet.
- Kan almenvellet i Danmark undvære Baltic Pipe? Svaret fra mig er ja. Kan man ekspropriere i Danmark på vegne af polske interesser? Svaret fra mig er nej, siger Claus S. Madsen, der tilføjer:
- Ministeren siger, at det vil gavne de danske gaskunder. Ikke grundet gas fra Baltic Pipe, men fordi man kan spare på gastariffen til cirka 400.000 gaskunder i Danmark.


Læs mere i LandbrugØst den 9. august, herunder også en kommentar fra kommunikationschefen i Energinet.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next