bannerPos

Baltic Pipe er ikke i dansk almenvels interesse

Selvom Claus S. Madsen selv er gaskunde, mener han ikke, det er i almenvellets interesse, at Baltic Pipe skal lægges ind over danske lodsejeres jord.

Henrik Sieben

Journalist
06-08-2018 07:00
Claus S. Madsen, der er både gasforbruger og rådgiver i ekspropriationssager mener, at almenvellet godt kan undvære Baltic Pipe

Er Baltic Pipes etablering over dansk jord i almenvellets interesse? Det spørgsmål stiller Claus S. Madsen, Ølstykke, der selv er gaskunde og desuden driver Ejendomsretten.dk, der er specialiseret i ekspropriationssager.
Claus Madsen mener ikke at den norsk-polske gasledning, der skal sikre polske forbrugere norsk gas, kan være i det danske almenvels interesse.
Gasforbrugeren og rådgiveren siger: - Når energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt mener, der kan eksproprieres til den polske gasledning, Baltic Pipe, mener jeg, at man udvider området, der kan eksproprieres til.
- Baltic Pipe er alene en forsyningsledning til Polen gennem Danmark. Den bliver lagt gennem Danmark, alene fordi Tyskland sagde nej tak og Danmark ja tak.
Videre anfører Claus S. Madsen, at gasledningen åbenbart finansieres af Polen og Norge, og at der – åbenbart skal betales en leje til Danmark hvert år. Sidstnævnte får Claus Madsen til at stille en række nye spørgsmål. For spørgsmålet er, om det efter Grundlovens § 73 er i almenvellets interesse, at denne gasledning placeres i Danmark og at der dermed kan eksproprieres til formålet.
- Kan almenvellet i Danmark undvære Baltic Pipe? Svaret fra mig er ja. Kan man ekspropriere i Danmark på vegne af polske interesser? Svaret fra mig er nej, siger Claus S. Madsen, der tilføjer:
- Ministeren siger, at det vil gavne de danske gaskunder. Ikke grundet gas fra Baltic Pipe, men fordi man kan spare på gastariffen til cirka 400.000 gaskunder i Danmark.


Læs mere i LandbrugØst den 9. august, herunder også en kommentar fra kommunikationschefen i Energinet.

 

Regulering på baggrund af atypiske målinger

Helt igennem ekstreme målinger danner grundlag for indsatskrav til landbruget i oplandet til Stege Nor – og vi frygter, at det samme sker i Karrebæk Fjord, lyder det fra Gefion og DLS.

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.
Side 1 af 29 (565 artikler)Prev1234567272829Next