bannerPos

Baltic Pipe-projektet har mange aspekter

Henrik Sieben

Journalist
02-09-2018 07:00
Direktør i Energinet Gas TSI, Torben Brabo, oplyser, at Baltic Pipe øger forsyningssikkerhed og reducerer omkostninger for danske virksomheder og privatkunder.

LandbrugØst har tidligere bragt artikler om projektet Baltic Pipe, gasledningen over dansk jord og gennem dansk farvand, der skal forbinde norske gasfelter i Nordsøen med polske forbrugere.
I en artikel i ugens udgave af LandbrugØst forklarer direktør i Energinet Gas TSO og medlem af styregruppen bag den store gasledning Baltic Pipe, Torben Brabo, om vigtigheden af projektet og ikke mindst baggrunden. Indledningsvis »beroliger« Torben Brabo kritikerne.
- Gasledningen graves ned, og når først vi i etableringsfasen har været gennem en mark eller et område, er gasledningen – bortset fra nogle enkelte orange markørpæle ved veje – ret usynlige, fortæller Torben Brabo, der om baggrunden for projektet siger: - At være med i EU betyder, at man hjælper hinanden.


Læs meget mere i næste udgave af LandbrugØst der udkommer på torsdag den 6. september.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next