Landmænd bliver stadig mere arkitektonisk bevidste

Henrik Sieben 05-02-2018 06:00:30
Danske landmænd er meget bevidste om, at porten i en hal skal passe sammen med hallen og bygningsmassen i øvrigt.
Flere og flere landmænd ønsker, at eksempelvis en port i en maskinhal foruden at være funktionel, også skal passe ind i den øvrige del af bygningsmassen på gården.
- En port er ikke bare en port. I dag vil landmanden gerne have, at den port, der sættes i maskinhal, i garagen, eller hvor det nu skal være, både type og farvemæssigt passer ind i den bygning og den øvrige bygningsmasse, der er på ejendommen.
Det siger Laimonas Garbacenka fra Nordic Systems, der for et år siden åbnede ny afdeling i Gadstrup mellem Køge og Roskilde. Nordic Systems har hovedafdeling i Vissenbjerg på Fyn og har også en afdeling i Hadsten i Jylland.
 

Skræddersyet løsning

- Danske landmænd er i dag meget bevidste om, hvordan deres bygninger skal se ud, både når de skal bygge nyt, men også når de skal renovere bestående bygninger. Tilsvarende når de skal have skiftet en port eller en dør.
Med ønske om at kunne levere præcis det, landmanden ønsker, har Nordic Systems 12 forskellige standardfarver i deres produktsortiment, og firmaet kan således levere i næsten præcis den farve, som den enkelte kunde ønsker, oplyser Laimonas Garbacenka.
- Faktisk er vi i hvert enkelt tilfælde i stand til at kunne levere en helt færdig skræddersyet løsning, der passer enhver kundes behov.
 

Plads til skærebordet

Nordic Systems leverer såvel industri- som garageporte til industrien, til landmænd og til privatkunder.
- Vi kan levere til de største maskinhaller, men også til den landmand, der ønsker en garageport eller en sidedør. Vi er leveringsdygtige i alle løsninger, påpeger Laimonas Garbacenka og tilføjer:
- Når det gælder industriporte, plejer mindstemål typisk at være tre gange tre meter. Den største port, vi har leveret til landbruget, var ti meter bred og fem meter høj.
- Det var til en landmand, der ikke ønskede at skulle demontere skærebordet på mejetærskeren, når han kørte ind i maskinhallen. Med den store portåbning sparede han tid på at montere og demontere skærebordet.
 

Betjening via mobilløsning

For år tilbage skulle såvel garageporten som porten i maskinhallen åbnes og trækkes op manuelt, men det er ved at være slut nu.
- I dag foretrækker langt de fleste landmænd at kunne betjene porten med en fjernbetjening. Og har man flere porte naturligvis med den samme fjernbetjening, forklarer Laimonas Garbacenka.
- Den nyeste udvikling er, at betjening af porte kan ske via en mobilløsning, med kundens smartphone. Der findes forskellige apps, så det hele kan betjenes via den vej.
- Og rent faktisk, fortsætter han, er det bedre, hvis man betjener portene med automatik end manuelt. Der er større slitage og risiko for at porten går i stykker, når den åbnes manuelt end pr. automatik.
 

Udgifterne bliver mindre

I den forbindelse nævner Laimonas Garbacenka, at der også kan leveres automatik til gamle porte.
- I det hele taget er vi generelt blevet bedre til at bruge teknikken, så drifts- og vedligeholdelsesudgifterne bliver mindre.
- Samtidig bliver vi mere rationelle. I stedet for eksempelvis at stige ud og ind ad traktoren for at åbne porten, sker det via fjernbetjening af en eller anden slags. Hverdagen er i forvejen stressende for mange landmænd, der kan spare tid ved at anvende moderne teknik.
- Vi har ligeledes god erfaring i at levere løsninger til aggressive miljøer, hvor der er ammoniak i luften, eksempelvis i svinestalde. Der kan vi levere pulverlakerede beslag og skinnesystemer, eller i rustfrit stål, slutter Laimonas Garbacenka

Sund jord for fremtiden

17-10-2018 07:00:19

Agrovi holder torsdag den 25.oktober nær Sorø en faglig og pløjefri temadag for landmænd.


Frist for BBR-registreringen er snart lige om hjørnet

16-10-2018 07:00:27

Har man endnu ikke fået klaret BBR-registreringen og eventuelt fået den korrigeret, er det ved at være sidste udkald inden fristens udløb.


To nye kandidater melder sig på banen til viceformandsvalg

15-10-2018 22:07:13

Formand for Centrovice Torben L. Povlsen stiller op til valget som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Det samme gør formand for Sektionen for Større Jordbrug, Frederik Lüttichau. Det bringer nu kandidatfeltet op på fire personer.


Løbebiller giver liv i agerlandet

15-10-2018 07:00:48

Første delresultater af forskningsprojekt viser, at antallet af nytteinsekter er større i marker med conservation agriculture end i konventionelt drevne marker.


To østdanske kandidater har meldt sig

13-10-2018 11:00:13

Næstformanden i Gefion, vestsjællandske Poul Henrik Prahl, og formanden for L&F’s frøsektion, Thor Gunnar Kofoed fra Bornholm, er officielt kandidater til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer.


Sukkerroer giver tab i år

13-10-2018 07:00:44

Starten på sukkerroehøsten tegner til rekordlave udbytter på typisk mellem 7 og 11 tons polsukker pr. hektar.


Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

12-10-2018 14:14:15

Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.


Miljø- og fødevareministeren navngiver ny bynær statsskov ved Næstved

12-10-2018 08:51:26

I de seneste knap 30 år er der i gennemsnit plantet mere end 600.000 træer årligt i statslige skovrejsninger. Den 14. oktober markerer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen etableringen af 328 hektar ny bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved.


Sol og vind er in

12-10-2018 07:00:13

På et energimøde i Østdansk Landboforening var temaet om danske landmænd skal investere i solcelleparker. Det kræver mange overvejelser – og mange penge.


Stenderup og McCormick indstiller samarbejdet

09-10-2018 09:15:16

I 2005 begyndte Stenderup A/S importen af McCormick traktorer, men nu er det endeligt, at Stenderup ikke længere forsætter, som importør af den italienske traktormærke, McCormick.


Nyanlagt sø giver stor glæde

09-10-2018 07:00:42

Grøntsagsdyrker Søren Wiuff fik med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne anlagt en sø, der giver biodiversitet, herlighedsværdi og ejerglæde.


Roskilde Dyrskue er nomineret til Bedste Børneevent 2018

08-10-2018 13:23:31

Platformen Børn i Byen har igen i år nomineret Roskilde Dyrskue til »Bedste Børnevent 2018«. Sidste år var Roskilde Dyrskue så heldige at vinde prisen.


Finalister klar til Lammefjorden Grand Cru

07-10-2018 07:00:05

Igen i år skyldes den store mad- og høstfestival Odsherred Grand Cru i gang med udpegning af vinderen af Lammefjorden Grand Cru.


FMR ny Bobcat-forhandler på Lolland-Falster

04-10-2018 13:00:34

FMR Maskiner i Nykøbing Falster klar med både salg og service for Svenningsens.


Forbedret lederskab med en personalehåndbog

03-10-2018 08:00:09

Svineproducent Jesper Tambour har fået bedre overblik over bedriftens retningslinjer gennem en personalehåndbog, der også sparer tid og ressourcer og giver bedre arbejdsmiljø.


Sukkerroedyrkere får 80 millioner tilbage

01-10-2018 16:05:06

Sukkerroedyrkere og sukkerproducenter i EU har i produktionsårene 1999/2000 – 2000/2001 betalt for meget i produktionsafgift på sukker. For Danmark er beløbet inkl. renter opgjort til 80,9 mio. kr. Beløbet er udbetalt til Nordic Sugar A/S, som vil videreudbetale til sukkerroedyrkerne.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 20 (382 artikler)Prev1234567181920Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer