bannerPos

Porten til kvalitet

- Ledhejseporte som denne – med eller uden vinduer og med trykknapbetjening og/eller automatik - leverer vi både til landbrug, industri og private, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, servicetekniker Kenneth Bruun Petersen.
16-07-2020 11:33

- Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

BYGNINGER »Scenen« var ved en moderne port ind til firmaet Syddansk Porttekniks smedeværksted på Korskærvej 29 i Fredericia.

»Temaet« var moderne porte til landbrug, industri og private.

»Snakken« kom imidlertid både Danmark og store dele af verden rundt, da firmaets indehaver, Kenneth Bruun Petersen, og nærværende landbrugsblads medarbejder, en solrig juni-formiddag for nylig var mødtes for en snak om virksomheden, der sælger, monterer og servicerer porte i hele Region Syddanmark.

 

Fyn – Florida - Fredericia

Kenneth Bruun Petersen (46) er håndværker med stort H. Og selv om han har arbejdet flere steder i verden, taler flere sprog og nu bor i Fredericia, mærker man tydeligt hans fynske rødder.

- Jeg er uddannet karetmager på Haarby Karrosseri (tidligere Haarby Karosserifabrik), fortæller Kenneth. Det var et godt lærested, blandt andet fordi man lærte at se, hvornår tingene er gode nok.

- I 2000 kom jeg til Lego, hvor jeg var ansat indtil 2005. Hos Lego var jeg med til at designe og bygge modeller – også animerede - til Legoland-parker rundt omkring i verden. Det var et spændende arbejde og et arbejde, som det er vigtigt at have lyst til.

I årene hos Lego arbejdede Kenneth ikke kun i Danmark. Han havde også mange opgaver i Tyskland, og han var et år i Californien. Med mange rejser til opgaver både i Californien, Florida, Tyskland og Danmark. Og han har sat Lego-ting op i jungler og andre usædvanlige steder.

 

Porten op til Syddanmark

Kenneth Bruun Petersen har været i portbranchen i 15 år. Efter Lego var han hos Nassau Door tre år som overmontør og to år som servicechef. Hvorefter han i 2011 startede sit eget firma.

- Syddansk Portteknik leverer alle former for ledhejseporte m.m. til »Gud og hver mand« - både til landbrug, industri og private, siger han. Porte til landbrug og industri kommer primært fra et firma i Tyskland og fra et tysk ejet firma, der ligger i Holland. Garageportene er dansk producerede, mens automatik kommer fra Tyskland.

- Vi har eget smedeværksted på adressen Korskærvej 29, Fredericia. Her kan vi fremstille specielt periferiudstyr til porte, bygninger og lignende, for eksempel beslag, inddækninger, stopklodser m.m. Og vores køretøjer er udrustet til at klare de fleste opgaver.

- Jeg bor nu selv i Middelfart, hvor Syddansk Portteknik har kontor og firmaadresse på Udsigten 4. Vi dækker hele Region Syddanmark, og vi har stort set lige mange opgaver i Sønderjylland og i det fynske område.

 

Kvalitet er nøgleordet

- Vi har ikke længere fast ansatte medarbejdere, fortsætter den aktive syddanske håndværker. På sigt er det dog planen, at der kommer en ansat mere. Vi benytter primært indlejede folk, og vi har samarbejdspartnere rundt omkring i landet. Det betyder blandt andet, at hos masser af vores kunder kan de fleste opgaver afvikles over en til to dage. Desuden udfører vi også en del montager over hele landet for et andet portfirma.

- Et vigtigt princip i vores virksomhed er, at det er samme mand, der taler med kunden, måler op, bestiller porten og monterer den hos kunden. Derfor kan vi holde prisen på et fornuftigt leje – og have en lav fejlmargin.

- Kvalitet i et enkelt led gør jo ingen forskel, hvis alle de andre led kun er nogenlunde udført, understreger Kenneth Bruun Petersen. Så ganske kort fortalt: »Vores nøgleord er kvalitet. Vi gør det, vi er bedst til. Kun derved kan vi aflevere kvalitet!«

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Fynboer øjner sjællandske kartoffeldyrkere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartoffel, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise om der er tilstrækkelig interesse.

Landbruget skal dyrke fællesskabet

Som dansk landmand skal man arbejde for øget synlighed, og dyrke fællesskabet, lyder det fra sjællandske Yke Kloppenburg fra Sektorbestyrelsen for Kvæg.

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.
Side 1 af 65 (1281 artikler)Prev1234567636465Next