bannerPos

Corona bremser dyrskue i Lemvig

I lyset af corona-situationen er forberedelserne til Lemvig Marked og Dyrskue indstillet. Arkivfoto
30-03-2020 14:03

Corona-situationen har fået parterne bag Lemvig Marked og Dyskue til at aflyse årets skue.

Lemvig Flyveklub og Lemvigegnens Landboforening har besluttet at aflyse årets udgave af Lemvig Marked og Dyrskue, som skulle være afviklet 6.-7. juni.

- Beslutningen er truffet af mange grunde, men den primære årsag er naturligvis usikkerheden, om det overhovedet vil være lovligt at gennemføre arrangementet på grund af corona-situationen, skriver Henrik Damgren, direktør for Lemvigegnens Landboforening.

Direktøren lister følgende bevæggrunde for beslutningen op:

- Udstillere af dyr begynder allerede nu at beslutte sig for hvilke dyr, der skal udstilles og absolut sidste frist for tilmelding af dyr vil være den 26. april. Mange udstillere træner med dyrene og dette arbejde, vil i så fald være spildt.

- Maskinudstillere skal reservere maskiner til udstilling og binder sig til transportomkostninger i løbet af april måned.

- Hvis arrangementet gennemføres, er vi usikre på, om de traditionelt 4.000 – 6.000 deltagere pr. dag vil dukke op, eller om mange stadig vil have ulyst til at være mange mennesker samlet.

- Et arrangement med et meget lavt besøgstal kan have indflydelse på udstillerlysten i 2021.

- Hertil kommer, at det er fra nu af, at vi ud over lønomkostninger sætter aktiviteter i gang, som koster penge, der kan være spildte.

Henrik Damgren trøster sig dog ved at aflysningen frigør kræfter, der i stedet skal koncentrere sig om Landbrugssporet ved Klimamødet i Lemvig tredje søndag i september.

cc

0

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.
Side 1 af 60 (1187 artikler)Prev1234567585960Next