bannerPos

Spildevandsbombe også på Fyn?

- Det er grotesk at opleve regeringen jagte landmændene helt ned i detaljerne og samtidig opleve, at regeringen ikke sikrer, at der kommer styr fra vandmiljøets andre presfaktorer, for eksempel overløb fra rensningsanlæggene, påpeger fynske Erling Bonnesen (V). Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
28-05-2020 08:00
Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Det fynske folketingsmedlem for Venstre, Erling Bonnesen, finder det helt grotesk, at der lægges op til at udlede store mængder spildevand direkte ud i Øresund.

- Det viser sig tilsyneladende, at det ikke er noget særsyn, men at der jævnligt udledes større mængder spildevand til vandmiljøet overalt i landet, fordi rensningsanlæggene og overløbsbassinerne ikke kan følge med.

- Vi ønsker alle at passe godt på miljøet og naturen. Miljøpolitikken køres sædvanligvis meget stramt i Danmark. Derfor skal der også være styr på det der ledes ud i vandmiljøet fra rensningsanlæggene, påpeger Erling Bonnesen, som nu vil have miljøministeren til at forholde sig til de fynske forhold. 

Spørgsmål til miljøministeren

Efter sagen fra Øresund, hvor det i sidste uge kom frem, at der skal udledes 300.000 kubikmeter urenset spildevand i Øresund, har han stillet disse spørgsmål til miljøminister Lea Wermelin (S):

1. Ministeren bedes opliste hvor mange og hvilke rensningsanlæg, der er på Fyn og øerne omkring Fyn, og hvor mange skønnede, beregnede og registrerede overløb, der er på hvert af disse rensningsanlæg, med angivelse i mængder og næringsstoffer.

2. Samt redegøre for den negative påvirkning udledningerne har på vandmiljøet, herunder vandløb på Fyn, Odense Å, Det sydfynske Øhav, Storebælt, Kattegat og Lillebælt,

3. Hvilke initiativer ministeren påtænker i den anledning?  

For lidt kapacitet

- Det er, påpeger Erling Bonnesen, grotesk at opleve regeringen jagte landmændene helt ned i detaljerne og samtidig opleve, at regeringen ikke sikrer, at der kommer styr på den del, der kommer fra andre presfaktorer, for eksempel overløb fra rensningsanlæggene.

- Det skal ministeren forholde sig til og svare på, understreger den fynske venstrepolitiker og påpeger, at kapaciteten på rensningsanlæggene tydeligvis slet ikke kan følge med.

- Nogle steder er der lavet overløbsbassiner, som midlertidigt kan opbevare noget af spildevandet, men tydeligvis slet ikke nok. Så er der såkaldte overløb, hvor regn- og spildevand løber mere eller mindre direkte ud i vandmiljøet. Registreringen heraf er begrænset, men vurderingen heraf er at det er store mængder.

- Spildevandsbomben er detoneret og sprunget i Danmark og det påvirker vandmiljøet. Det skal der gøres noget ved, fastslår Erling Bonnesen.

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1237 artikler)Prev1234567606162Next