bannerPos

Børn og dyr mødes for 50. år i træk på Bregentved

Børn & Dyr på Bregentved afvikles i weekenden lørdag den 29. og søndag den 30. juni – og som altid foregår det i Piberhusfolden nær Bregentved Gods ved Haslev. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist
24-06-2019 08:22
Siden 1969 har der hvert år været børnedyrskue ved Bregentved, og den sidste weekend i juni afvikles Børn & Dyr på Bregentved således for 50. år i træk.

Roskilde Dyrskue kunne for knap en måned siden fejre 50-års jubilæum, og det samme kan Børn & Dyr på Bregentved gøre den sidste weekend i denne måned – altså den 29. og 30. juni.

Børnedyrskuet har således fundet sted uafbrudt siden 1969, og traditionen tro foregår det i Piberhusfolden ved Bregentved Gods nær Haslev.

Børn og dyr er altid en skøn forening, så der garanti for hyggelige timer og mange smil i løbet af de to dyrskuedage, der normalt trækker mellem 10.000 og 12.000 besøgende.

De får mulighed for at opleve omkring 250 børn, der udstiller forskellige dyr som blandt andet heste, kaniner, hunde, marsvin, æsler, geder, får, kalve og høns.

Oplevelser for hele familien

Tallene gør arrangementet til Danmarks største børnedyrskue, og vanen tro vil der også være et væld af spændende aktiviteter, underholdning og oplevelser for hele familien.

For femte gang er det Jens Mortensen, der som formand for Børn & Dyr på Bregentved, åbner det populære dyrskue, hvor man i år blandt andet kan opleve Copenhagen Drummers, Kalle fra Ramasjang, kokken Søren Gericke, rideshows, traktortræk og meget mere.

Foruden de mange dyreudstillere og de underholdende indslag vil der som altid også være et stort antal firmaudstillere i Piberhusfolden, hvor de besøgende normalt kan finde mange rigtig gode tilbud i de to dyrskuedage.

Dyrskue »tyvstarter« med jubilæumsreception
Dagen før åbningen af den 50. udgave af dyrskuet Børn & Dyr på Bregentved holder foreningen bag Danmarks største børnedyrskue en jubilæumsreception.
Denne reception holdes således fredag den 28. juni klokken 13 til 16, og foregår i et jubilæumstelt, som er placeret til højre for indgangen.
- Vi håber, der kommer en masse nye og gamle kendinge til receptionen. Vi skal fejre dyrskuet med manér, og det sker blandt andet ved offentliggørelse af vores jubilæumsskrift, som er et lille stykke dansk lokalhistorie, fortæller formand for jubilæumsudvalget, Jan Christensen.
Han oplyser blandt andet, at jubilæumsskiftet indeholder flere spændende artikler, blandt andet om Tove Nielsen, der har været med lige fra begyndelsen.
Jan Christensen gør også opmærksom på, at der under hele dyrskuet er åbent i jubilæumsteltet, hvor man kan læse og høre om dyrskuets udvikling og historie. /jhal

 

Kort om Børn & Dyr på Bregentved
- Børn & Dyr på Bregentved blev første gang afholdt i 1969. Helt frem til 1990’erne hed det Bregentvedstævnet. 
- Dyrskuet afvikles i Piberhusfolden nær Bregentved Gods ved Haslev – i år foregår det lørdag den 29. juni klokken 9 til 19 og søndag den 30. juni klokken 9 til 18.  
- På børnedyrskuet dyster op mod 250 børn med deres kæledyr om den eftertragtede Bregentvedpræmie eller deltager i andre 4H-aktiviteter.
- Foruden de mange dyreudstillere og de underholdende indslag vil der også være et stort antal firmaudstillere i Piberhusfolden.  
- Hvert år besøger mellem 10.000 og 12.000 gæster det populære børnedyrskue.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next