bannerPos

Den gamle cirkushest bliver sluppet løs på dyrskuet

Karsten Kammer, salgschef i Gøma (til venstre), har for nylig solgt en stor gyllevogn til Jørgen Sørensen fra Store Heddinge, der lovpriser Gømas produkter.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
25-05-2019 11:08
Gøma, der producerer og sælger gyllevogne, har været med på Roskilde Dyrskue lige så længe, salgschef Karsten Kammer kan huske.

De er mere end almindeligt svære at komme udenom, den enorme mængde af maskiner på Roskilde Dyrskue. Blandt de mest erfarne udi disciplinen at få lokket interesserede ind i butikken på dyrskuepladsen er midtjyske Gøma, der har været med på dyrskuet i over 30 år. 

Salgschef Karsten Kammer har svært ved at skjule sin glæde over at vende tilbage til dyrskuepladsen. 

- Vi har det lige som cirkusheste. Vi glæder os hvert år helt vildt til at komme ud, lugte savsmulden og komme ud og hilse på vores kunder, fortæller salgschefen, der bekræfter, at mange ting har ændret sig ved dyrskuerne gennem tiden. 

- Da jeg startede, havde vi en del salg på dyrskuerne, mens vi nu mest er der for kundeplejen, og for at få den her uformelle snak, forklarer Karsten Kammer.

Personlig kontakt skal sælge

Sidste år solgte han Gømas største model på 25 kubikmeter, den velkendte GG25 gyllevogn for to millioner kroner. Men for Karsten Kammer kan salg af maskiner ikke alene bære selskabets deltagelse i dyrskuet.

- Når vi driver en forretning, håber vi selvfølgelig, det kan aflæses på bundlinjen, at vi er der. Men det er klart, at vi ikke har en stor forventning om at sælge mange gyllevogne på et dyrskue, fortæller han og gør opmærksom på, at det i forhold til den personlige relation er en klar fordel at være på dyrskuet.

- Jeg synes, at Roskilde Dyrskue er et af de bedste dyrskuer at være på, især som maskinleverandør til landbrug og maskinstationer, siger han og fortsætter: 

- Vi ser egentlig mange maskinstationer på vores stand i løbet af de tre dage i Roskilde, men grundlæggende er det altså for at bibeholde vores kunderelationer.

Positivt samarbejde

En af Gømas tilfredse kunder er Jørgen Sørensen fra Store Heddinge. Udover et landbrug med 120 hektar har han en maskinstation, hvor han blandt andet kører gylle. 

Jørgen Sørensen har for nylig haft tegnebogen fremme og har investeret i Gømas store model, GG25 med 3.000 liter fronttank og 36 meter Harsø-bom. På Roskilde Dyrskue kan man i år se Gømas nye GG 22 efter i sømmene. 

Jørgen Sørensen stiftede bekendtskab med Gøma og Karsten Kammer, da han for 15 år siden købte den første gyllevogn. De har siden haft et positivt samarbejde. 

- Det er jo solidt kram, Gøma laver. Det virker bare, og det er nemt at komme i gang med at bruge. Og ringer man for at få hjælp, får man fat i folk, der ved, hvad de snakker om, lyder det fra Jørgen Sørensen.

Handler om kvalitet

Ifølge Karsten Kammer har netop brugervenligheden ved maskinerne også topprioritet hos Gøma, der i 2017 begyndte at sælge egne produkter.  

- Det har sådan set været vores primære tanke med at lave vores egne gyllevogne, at de skulle være brugervenlige. Det har vi brugt rigtig mange penge og kræfter på.

- Vi har sat os i brugerens sted og sat fokus på, hvad vi kunne gøre for at komme til at køre nemt med gyllevognen. Det har været tanken bag styringen på GG-vognene, forklarer han og fremhæver, at det også er vigtigt at lave kvalitetsprodukter. 

- Hvis du vil sælge maskiner til danske maskinstationer, skal du også komme med et godt kvalitetsprodukt. Og samtidig sørge for at folk får den hjælp, de gerne vil have. Vi er til stede på telefonen, og vi laver en god opstart, når vi er ude og sælge maskinerne, understreger Kasten Kammer.

0

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 60 (1185 artikler)Prev1234567585960Next