bannerPos

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Denne Texas brahman tyr fra Trine Ruth Christiansen og René Lund Gabrielsen, Elmely Kødkvæg, er blandt de tilmeldte dyr til det digitale dyrskue.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-05-2020 07:56
Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

I 138 år har der været dyrskue på Fyn, og siden 1960 har Dyrskuepladsen i Odense været rammen om bedømmelserne af dyr, udstilling og opvisninger. Desværre bliver der ikke noget dyrskue denne sommer, da der ikke må være så mange mennesker samlet på pladsen.

Corona-krisen har været et dyrt bekendtskab for Det Fynske Dyrskue, og derfor lanceres »Dyrskue-aktien«.

- Vi har brug for al den opbakning vi kan skaffe, også økonomisk, så vi i fremtiden også har et stort stærkt dyrskue med kvæg, traktorer og stemning på Dyrskuepladsen. Vi kommer også til at afholde dyrskue nummer 139, men jo større opbakning, jo stærkere et dyrskue får vi sammen, siger Sara Ekknud, chef for Det Fynske Dyrskue, om denne mulighed for donation.

En aktie koster 139 kroner, og man er selvfølgelig velkommen til at tegne flere. Beløbet og aktierne er alene en donation til Det Fynske Dyrskue i 2021.

Beløbet overføres til mobilepay 20538, og dyrskuet har udarbejdet et diplom, som kan hænges op som tak for hjælpen.

eh

Dyr til digital bedømmelse

Trods corona-aflysningen af årets fynske dyrskue er der alligevel mulighed for at få sine dyr bedømt. Frem til og med den 29. maj kan interesserede udstillere indsende foto eller video med dyrskuedyr, som så vil blive bedømt af dommere i konkurrencen om at blive skuets bedste i den pågældende kategori.

Mange har allerede tilmeldt dyr til virtuel bedømmelse via dyrskuets facebookside. Det gælder både kvæg, heste og såmænd også høns, selvom fjerkræ ikke bedømmes.

- Vores digitale initiativ er blevet taget rigtig godt imod, og nu venter der dommerne en spændende og anderledes opgave, lyder det fra dyrskuechef Sara Ekknud.

eh

0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next