bannerPos

Dyrskuerekord giver stof til eftertanke

Der var rekordmange besøgende til jubilæumsdyrskuet i Roskilde, og det medførte især store udfordringer om lørdagen, hvor der med 46.545 gæster blev sat besøgsrekord for en enkelt dag. Foto: Jesper Hallgren

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
23-06-2019 10:33
De rekordmange besøgende til Roskilde Dyrskue gav ikke blot stolthed, men også udfordringer, der skal evalueres.

Over 113.000 gæster var i år med til at fejre Roskilde Dyrskues 50-års jubilæum på dyrskuepladsen i Roskilde, hvor der således blev sat besøgsrekord.

De rekordmange besøgende – 16.000 mere end den tidligere rekord fra 2011 – har dog også givet noget at tænke over i evalueringen af jubilæumsskuet.

Rekorden vækker således ikke kun stolthed og glæde hos alle omkring Roskilde Dyrskue. Sekretariatschef Charlotte Frimer Petersen erkender nemlig også, at den enorme interesse giver stof til eftertanke.

Især om lørdagen, hvor der med 46.545 gæster blev sat besøgsrekord for en enkelt dag, var der en del udfordringer, der kan betragtes som en form for »bagsiden af medaljen«.

Flere parkeringspladser

På rekorddagen var der således lange køer på motorvejsafkørslerne til skuet, og lange køer ved indgangsportene til dyrskuepladsen, hvor de mange besøgende også gjorde det svært at finde ledige parkeringspladser.

- Vi fik løst udfordringerne, men vi skal have kigget på, om vi kan gøre vores indgange mere effektive, ligesom vi også skal se på, om vi skal ud og skaffe flere parkeringspladser til næste år, siger Charlotte Frimer Petersen til Sjællandske.

Hun vurderer umiddelbart, at dyrskuet skal ud og leje flere arealer, der kan tages i brug, hvis behovet for så mange parkeringspladser opstår igen.

Summen af flere faktorer

Charlotte Frimer Petersen har ikke nogen enkel forklaring på besøgsrekorden, men tror, det skyldes summen af flere forskellige faktorer.

Dyrskuet fik i maj formentlig ekstra stor opmærksom på grund af 50-års jubilæet, som blandt andet blev markeret med kongelige deltagelse, da H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog i åbningen.

Charlotte Frimer Petersen gør i den forbindelse opmærksom på, at der i år var ekstra mange nye tiltag og aktiviteter, som har været med til at skærpe interessen for skuet.

0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.
Side 1 af 64 (1275 artikler)Prev1234567626364Next