bannerPos

Dyrskuerekord giver stof til eftertanke

Der var rekordmange besøgende til jubilæumsdyrskuet i Roskilde, og det medførte især store udfordringer om lørdagen, hvor der med 46.545 gæster blev sat besøgsrekord for en enkelt dag. Foto: Jesper Hallgren

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
23-06-2019 10:33
De rekordmange besøgende til Roskilde Dyrskue gav ikke blot stolthed, men også udfordringer, der skal evalueres.

Over 113.000 gæster var i år med til at fejre Roskilde Dyrskues 50-års jubilæum på dyrskuepladsen i Roskilde, hvor der således blev sat besøgsrekord.

De rekordmange besøgende – 16.000 mere end den tidligere rekord fra 2011 – har dog også givet noget at tænke over i evalueringen af jubilæumsskuet.

Rekorden vækker således ikke kun stolthed og glæde hos alle omkring Roskilde Dyrskue. Sekretariatschef Charlotte Frimer Petersen erkender nemlig også, at den enorme interesse giver stof til eftertanke.

Især om lørdagen, hvor der med 46.545 gæster blev sat besøgsrekord for en enkelt dag, var der en del udfordringer, der kan betragtes som en form for »bagsiden af medaljen«.

Flere parkeringspladser

På rekorddagen var der således lange køer på motorvejsafkørslerne til skuet, og lange køer ved indgangsportene til dyrskuepladsen, hvor de mange besøgende også gjorde det svært at finde ledige parkeringspladser.

- Vi fik løst udfordringerne, men vi skal have kigget på, om vi kan gøre vores indgange mere effektive, ligesom vi også skal se på, om vi skal ud og skaffe flere parkeringspladser til næste år, siger Charlotte Frimer Petersen til Sjællandske.

Hun vurderer umiddelbart, at dyrskuet skal ud og leje flere arealer, der kan tages i brug, hvis behovet for så mange parkeringspladser opstår igen.

Summen af flere faktorer

Charlotte Frimer Petersen har ikke nogen enkel forklaring på besøgsrekorden, men tror, det skyldes summen af flere forskellige faktorer.

Dyrskuet fik i maj formentlig ekstra stor opmærksom på grund af 50-års jubilæet, som blandt andet blev markeret med kongelige deltagelse, da H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog i åbningen.

Charlotte Frimer Petersen gør i den forbindelse opmærksom på, at der i år var ekstra mange nye tiltag og aktiviteter, som har været med til at skærpe interessen for skuet.

0

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.
Side 1 af 60 (1186 artikler)Prev1234567585960Next