bannerPos

Dyrskuerekord giver stof til eftertanke

Der var rekordmange besøgende til jubilæumsdyrskuet i Roskilde, og det medførte især store udfordringer om lørdagen, hvor der med 46.545 gæster blev sat besøgsrekord for en enkelt dag. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist
23-06-2019 10:33
De rekordmange besøgende til Roskilde Dyrskue gav ikke blot stolthed, men også udfordringer, der skal evalueres.

Over 113.000 gæster var i år med til at fejre Roskilde Dyrskues 50-års jubilæum på dyrskuepladsen i Roskilde, hvor der således blev sat besøgsrekord.

De rekordmange besøgende – 16.000 mere end den tidligere rekord fra 2011 – har dog også givet noget at tænke over i evalueringen af jubilæumsskuet.

Rekorden vækker således ikke kun stolthed og glæde hos alle omkring Roskilde Dyrskue. Sekretariatschef Charlotte Frimer Petersen erkender nemlig også, at den enorme interesse giver stof til eftertanke.

Især om lørdagen, hvor der med 46.545 gæster blev sat besøgsrekord for en enkelt dag, var der en del udfordringer, der kan betragtes som en form for »bagsiden af medaljen«.

Flere parkeringspladser

På rekorddagen var der således lange køer på motorvejsafkørslerne til skuet, og lange køer ved indgangsportene til dyrskuepladsen, hvor de mange besøgende også gjorde det svært at finde ledige parkeringspladser.

- Vi fik løst udfordringerne, men vi skal have kigget på, om vi kan gøre vores indgange mere effektive, ligesom vi også skal se på, om vi skal ud og skaffe flere parkeringspladser til næste år, siger Charlotte Frimer Petersen til Sjællandske.

Hun vurderer umiddelbart, at dyrskuet skal ud og leje flere arealer, der kan tages i brug, hvis behovet for så mange parkeringspladser opstår igen.

Summen af flere faktorer

Charlotte Frimer Petersen har ikke nogen enkel forklaring på besøgsrekorden, men tror, det skyldes summen af flere forskellige faktorer.

Dyrskuet fik i maj formentlig ekstra stor opmærksom på grund af 50-års jubilæet, som blandt andet blev markeret med kongelige deltagelse, da H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog i åbningen.

Charlotte Frimer Petersen gør i den forbindelse opmærksom på, at der i år var ekstra mange nye tiltag og aktiviteter, som har været med til at skærpe interessen for skuet.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next