bannerPos

Første dyrskue aflyst på grund af Corona

Roskilde Dyrskues sekretariatschef, Charlotte Frimer Petersen (i baggrunden), forventer på nuværende tidspunkt, at dyrskueformand Povl Fritzner går på talerstolen fredag den 5. juni og byder velkommen til årets store skue.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
21-03-2020 07:37
Landbrugsmessen Gl. Estrup har valgt at droppe årets dyrskue på grund af Corona-situationen, og dyrskueformand forventer, andre går i samme spor.

CORONA Allerede midt i marts blev landets første dyrskue aflyst, og det er Landbrugsmessen Gl. Estrup i Auning øst for Randers, der som følge af Corona-situationen har taget den beslutning.

Det østjyske dyrskue skulle have fundet sted i weekenden den 23.- 24. maj, og ifølge dyrskueformand Tina K. Nielsen er det umuligt at planlægge og afholde en messe allerede om to måneder.

- Vi har et ansvar alle sammen. Vores land er lukket ned, og ingen af os har et kvalificeret bud på, hvornår situationen normaliserer sig. Vi har et ansvar overfor vores udstillere, fortæller Tina K. Nielsen og siger, at flere udstillere har henvendt sig til messen og spurgt ind til hvor sent, man kan melde fra, hvis situationen ikke bedres.

Gl. Estrups beslutning gør, at de kan nå at træde på bremsen, inden der bliver brugt endnu flere timer og penge på en messe, som fra regeringens side måske alligevel ikke kunne blive holdt.

Roskilde Dyrskue afventer situationen

Tina K. Nielsen vurderer, at deres beslutning får indflydelse på sæsonens øvrige dyrskuer, og hun er overbevist om, at det her ikke er det sidste dyrskue, som tager denne beslutning.

Indtil videre forventer landets største skue, Roskilde Dyrskue, at afholde årets arrangement, der ligger i dagene 5.- 7. juni.

- Vi håber, at Corona-virus er drevet over på det tidspunkt samt at diverse restriktioner på forsamlinger derfor ikke vil gælde i juni, lyder det fra Roskilde Dyrskues sekretariatschef, Charlotte Frimer Petersen, i en udtalelse på dyrskuets hjemmeside.

- Men, tilføjer hun, tingene udvikler sig jo lynhurtigt, og vi holder naturligvis skarpt øje med myndighedernes udmeldinger.

0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next