bannerPos
Antallet af tilmeldte kvæg på Fjerritslev Dyrskue fortsætter den opadgående kurve.

God opbakning fra dyreudstillerne

20-05-2019 13:06:23
Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

Med 68 malkekvæg mod sidste års 60, og 46 kødkvæg mod 40, kan formanden for Fjerritslev Dyrskue, Jonna Bach, glæde sig over en fortsat stigende interesse fra kvægudstillerne, mens antallet af heste, får og geder holder sig på niveau med sidste år og antallet af udstillede dyr i alt lander på 145.

- Det betyder enormt meget for os, at der er så stor opbakning til dyrskuet fra dyreudstillerne. Det viser, at skuet stadig har sin berettigelse, siger Jonna Bach, der til gengæld har lidt bedre plads end håbet på maskinudstillernes standpladser.

- Der er nogle maskinudstillere, der svigter lidt. Det er selvfølgelig ærgerligt, men der bliver stadig nogle store maskiner at kigge på, og det er bestemt også en vigtig ting at have på et dyrskue, siger Jonna Bach, og tænker tilbage på et dyrskue omkring år 2000, hvor de lokale landmænd blev enige om selv at tage maskineriet med, da maskinudstillerne helt havde fravalgt skuet.

- Byboerne skulle jo have mulighed for at se både dyr og maskiner, så da maskinudstillerne ikke meldte sig på banen, måtte vi selv tage noget med. Heldigvis er de med i år, selvom vi gerne ville have haft lidt flere, fastslår hun.

 

Ny ring

Mens kvæg og heste vanen tro har hver sin ring på dyrskuepladsen, er der i år blevet plads til endnu en ring, hvor der bliver musikunderholdning ved Fjerritslev Kulturskole, Gymnastikopvisning ved Trekroner IF, hundeopvisning ved DCH Hanherred, mens lokale kendisser fra klokken 13.10 vil indtage ringen i sumodragter.

- Det er vigtigt også at have noget underholdning, når der ikke lige sker det store i kvægringen, så de der måske ikke er så interesserede i bedømmelserne ikke kommer til at kede sig. Derfor bliver der lidt forskellig underholdning i den nye ring, hvor gymnasterne ikke skal se sig helt så godt for efter hvad der ligger på jorden, som de har skullet de år, hvor de har optrådt efter bedømmelserne i kvægringen, siger Jonna Bach, der også kan se arrangøren LandboNords telt, der normalt huser både spisning, børnedyrskue og en faglig udstilling ved LandboNord og Jammerbugt Kommune, blive delt op i tre separate afdelinger.

Antal tilmeldte dyr

Fjerritslev Dyrskue 2019

Malkekøer                68

Holstein                     58

Jersey                       10

 

Kødkvæg                 46

Dexter                       2

Galloway                  1

Hereford                   2

Charolais                  27

Simmental                 2

Limousine                  12

                

Heste                         21

Jydsk                         5

Oldenborg                 1

Dansk Varmblod       1

Fjordheste                 5

Islandsk                     2

New Forest               2

Nordsvensk Brugshest              1

Fell pony                   1

Shetlænder               3

                

Får                             18

Islandsk                     2

Landrace                   5

Oxforddown              1

Texel                         10

                

Geder                        2

Landrace                   2