bannerPos

Harmoniske kødkvæg i hård konkurrence

Christoffer Mortensen, Vig, med den flotte hereford-tyr, der tog førstepladsen i interbreed-konkurrencen blandt handyrene. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist, LandbrugØst
08-06-2019 10:22
Hereford var som eneste kødkvægrace plads de tre bedste inden for både hun- og handyr i interbreed-konkurrencen.

På dyrskuets andendag var de bedste hun- og handyr inden for de forskellige kødkvægracer samlet i den store Ring 1, hvor den prestigefyldte interbreed-konkurrence blev afgjort.

Forskellen mellem flere af racerne er meget stor, men det var alligevel vanen tro de små marginaler, der afgjorde udslaget, da de tre erfarne kvægdommere, Mogens Stendal, Valdemar Jacobsen og Henrik Baymler, skulle finde den endelige vinder hos hvert køn.

Dommertrioen fandt på begge fronter frem til tre udvalgte dyr, der til sidst dystede om titlen, og som den eneste race slap hereford gennem nåleøjet begge gange og var således repræsenteret i »finalen« blandt både hun- og handyrene.

Tæt kamp mellem de bedste

På »damesiden« blev hereforden dog overgået af kandidaten fra både skotsk højlandskvæg og aberdeen angus, der sluttede som henholdsvis nummer et og to.

Til gengæld sluttede hereford øverst på dommernes liste blandt tyrene, og det var foran en stor piemontese-tyr på andenpladsen, mens dexters »lille dreng« blev nummer tre.

- Vi må godt nok sige, at der var hård konkurrence om topplaceringerne. Især hos køerne var det virkelig utrolig tæt kamp mellem de bedste, lød det efterfølgende fra dommerne, der blandt andet betegnede de to endelige vindere som »utrolig harmoniske dyr med rigtig gode bevægelser«.

I sidste del af interbreed-konkurrencen dystede flere af udstillerne om at blive den bedste besætningsgruppe. Her blev det til aberdeen angus-sejr, da titlen tilfaldt Steffen Albrektsens Mønline Angus, der deltog med tre tyre og fire kvier.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next