bannerPos

Harmoniske kødkvæg i hård konkurrence

Christoffer Mortensen, Vig, med den flotte hereford-tyr, der tog førstepladsen i interbreed-konkurrencen blandt handyrene. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist
08-06-2019 10:22
Hereford var som eneste kødkvægrace plads de tre bedste inden for både hun- og handyr i interbreed-konkurrencen.

På dyrskuets andendag var de bedste hun- og handyr inden for de forskellige kødkvægracer samlet i den store Ring 1, hvor den prestigefyldte interbreed-konkurrence blev afgjort.

Forskellen mellem flere af racerne er meget stor, men det var alligevel vanen tro de små marginaler, der afgjorde udslaget, da de tre erfarne kvægdommere, Mogens Stendal, Valdemar Jacobsen og Henrik Baymler, skulle finde den endelige vinder hos hvert køn.

Dommertrioen fandt på begge fronter frem til tre udvalgte dyr, der til sidst dystede om titlen, og som den eneste race slap hereford gennem nåleøjet begge gange og var således repræsenteret i »finalen« blandt både hun- og handyrene.

Tæt kamp mellem de bedste

På »damesiden« blev hereforden dog overgået af kandidaten fra både skotsk højlandskvæg og aberdeen angus, der sluttede som henholdsvis nummer et og to.

Til gengæld sluttede hereford øverst på dommernes liste blandt tyrene, og det var foran en stor piemontese-tyr på andenpladsen, mens dexters »lille dreng« blev nummer tre.

- Vi må godt nok sige, at der var hård konkurrence om topplaceringerne. Især hos køerne var det virkelig utrolig tæt kamp mellem de bedste, lød det efterfølgende fra dommerne, der blandt andet betegnede de to endelige vindere som »utrolig harmoniske dyr med rigtig gode bevægelser«.

I sidste del af interbreed-konkurrencen dystede flere af udstillerne om at blive den bedste besætningsgruppe. Her blev det til aberdeen angus-sejr, da titlen tilfaldt Steffen Albrektsens Mønline Angus, der deltog med tre tyre og fire kvier.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next