bannerPos

Harmoniske kødkvæg i hård konkurrence

Christoffer Mortensen, Vig, med den flotte hereford-tyr, der tog førstepladsen i interbreed-konkurrencen blandt handyrene. Foto: Jesper Hallgren

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
08-06-2019 10:22
Hereford var som eneste kødkvægrace plads de tre bedste inden for både hun- og handyr i interbreed-konkurrencen.

På dyrskuets andendag var de bedste hun- og handyr inden for de forskellige kødkvægracer samlet i den store Ring 1, hvor den prestigefyldte interbreed-konkurrence blev afgjort.

Forskellen mellem flere af racerne er meget stor, men det var alligevel vanen tro de små marginaler, der afgjorde udslaget, da de tre erfarne kvægdommere, Mogens Stendal, Valdemar Jacobsen og Henrik Baymler, skulle finde den endelige vinder hos hvert køn.

Dommertrioen fandt på begge fronter frem til tre udvalgte dyr, der til sidst dystede om titlen, og som den eneste race slap hereford gennem nåleøjet begge gange og var således repræsenteret i »finalen« blandt både hun- og handyrene.

Tæt kamp mellem de bedste

På »damesiden« blev hereforden dog overgået af kandidaten fra både skotsk højlandskvæg og aberdeen angus, der sluttede som henholdsvis nummer et og to.

Til gengæld sluttede hereford øverst på dommernes liste blandt tyrene, og det var foran en stor piemontese-tyr på andenpladsen, mens dexters »lille dreng« blev nummer tre.

- Vi må godt nok sige, at der var hård konkurrence om topplaceringerne. Især hos køerne var det virkelig utrolig tæt kamp mellem de bedste, lød det efterfølgende fra dommerne, der blandt andet betegnede de to endelige vindere som »utrolig harmoniske dyr med rigtig gode bevægelser«.

I sidste del af interbreed-konkurrencen dystede flere af udstillerne om at blive den bedste besætningsgruppe. Her blev det til aberdeen angus-sejr, da titlen tilfaldt Steffen Albrektsens Mønline Angus, der deltog med tre tyre og fire kvier.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

KU-professor gav roedyrkere en status i klimadebatten

Hvis landbruget skal sænke klimaaftrykket, er det en god idé at tage økonomiske hensyn, påpegede KU-professor Jette Jacobsen på Strubes klimamøde i Nykøbing Falster.

ATV’ere vinder frem som landbrugsredskaber

De små køretøjer kan ofte med fordel bruges i driften i stedet for traktoren.

16 avlermøder på to uger

I løbet af et par uger i december holder DLF 16 avlermøder over hele landet.

Erstatning for sprøjteforbud skaber stor utilfredshed

Første afgørelse om erstatningens størrelse til en lodsejer ramt af sprøjteforbud i et BNBO i Egedal Kommune medfører stor utilfredshed.

Mange tilbud kan skabe forvirring

- Det bedste råd er at have is i maven, lyder det fra Kristian Nørby Nielsen, product manager i Strube Scandinavia.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.
Side 1 af 42 (839 artikler)Prev1234567404142Next