bannerPos
Aksel Givskov har i dag simmental-kødkvæg hjemme på gården i Østjylland. Som udstiller deltager han på Det Østjyske Dyrskue i Horsens og på Landsskuet i Herning.

Kvægmand med for 50. gang

28-05-2019 13:04:53
Den østjyske landmand Aksel Givskov var i 1969 for første gang på Roskilde Dyrskue. Dengang som kvægudstiller – nu som passioneret gæst.

Året er 1969 og en ung Aksel Givskov er få år tidligere blevet gift og flyttet til Sjælland fra det østjyske. Via sit arbejde på en sjællandsk kvæggård hos Aage Poulsen, blev han introduceret til Roskilde Dyrskue, som hans arbejdsgiver udstillede RDM-køer på. 

Allerede året efter kunne Aksel Givskov igen deltage på Roskilde Dyrskue – denne gang med egne RDM-køer. Siden flyttede Aksel Givskov tilbage til Hornsyld ved Horsens i Østjylland, da han skulle overtage familiegården. 

Siden er de rødbrogede køer blevet skiftet ud med simmental-kødkvæg, som han i dag udstiller på Det Østjyske Dyrskue i Horsens og Landsskuet i Herning.

Og selv om han ikke har udstillet køer på Roskilde Dyrskue siden midten af 1970’erne, er Roskilde Dyrskue blevet en fast del af den årlige kalender hos Aksel Givskov. 

Han har således hvert år siden 1969 lagt vejen forbi dyrskuepladsen i Roskilde og glæder sig til i år at besøge skuet for 50. gang i træk.

Fantastiske udstillinger

- Jeg nyder dagene i Roskilde, hvor jeg selvfølgelig følger konkurrencerne inden for simmental og RDM. Og så er Roskilde Dyrskue fantastiske til at lave udstillinger, fortæller Aksel Givskov, der er fuld af ros til arrangørerne af skuet, for at gøre det så stort, mangfoldigt og interessant. 

- Jeg interesserer mig for eksempel ikke meget for får, men når man så kan få at se, hvordan man spinder ulden til garn og laver tøj, bliver det lige pludselig rigtig spændende, forklarer Aksel Givskov, der altid får inspiration omkring jagt, fiskeri og madkultur i forbindelse med skuet.

Og så går turen også altid forbi maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue, der hver gang imponerer.

- Det er en fantastisk maskinudstilling, der sættes op. De gør det godt på Sjælland, konstaterer den østjyske landmand, der igen i år har sat to feriedage af til besøget på Roskilde Dyrskue.


Læs årets dyrskueavis her

Billeder fra Roskilde Dyrskue 2019