bannerPos

Maskinudstilling er rekordstor

Maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue breder sig over det største område i 27 år. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist
26-05-2019 10:19
Allerede i februar kunne Roskilde Dyrskue melde udsolgt på maskinudstillingen, der bliver den største i 27 år.

Som LandbrugØst tidligere har oplyst, har Roskilde Dyrskue i jubilæumsåret den største maskinudstilling i 27 år. 

Allerede for knap tre måneder siden – i slutningen af februar – kunne udstillingskoordinator Niels Mathiasen således meddele, at der var udsolgt i maskinudstillingen.

Niels Mathiasen meddelte samtidig, at årets maskinudstilling kommer til at strække sig over hele 55.561 kvadratmeter på dyrskuepladsen, og det medfører altså, at maskinudstillingen i år bliver den største siden 1992.

200 maskinudstillere

Knap 200 forskellige virksomheder vil være repræsenteret på maskinudstillingen, hvor man således som altid vil kunne finde alverdens maskiner og redskaber.

Udover de cirka 200 maskinudstillere kan man på Roskilde Dyrskue stifte bekendtskab med omkring 150 virksomheder i erhvervsudstillingen, og i alt godt 100 udstillere inden for kategorierne Ryttermarked, Bolig og Energi samt Spisekammeret.

I midten af avisen kan man i øvrigt finde en komplet oversigt over de til sammen cirka 450 udstillere på dyrskuet.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next