bannerPos
Hvert år uddeles et stort antal rosetter, præmiebånd og ærespræmier på Roskilde Dyrskue. Foto: Henrik Sieben

Og en ærespræmie går til…

28-05-2019 06:54:56
Roskilde Dyrskues præmiekoordinator, Lene Christensen, glæder sig over, at mange gerne vil bidrage med præmier.

- Det er ikke svært at skaffe sponsorer, og det er dejligt, at der er mange, der hvert år gerne vil donere præmier og beløb, vi kan købe ærespræmier for.

Det er meldingen fra Lene Christensen, som gennem mere end 20 år har været præmiekoordinator for Roskilde Dyrskue.

- Det er stort set hvert år de samme, der donerer præmier eller beløb, lyder det videre fra Lene Christensen, der påbegynder denne del af sit virke på dyrskuesekretariatet hvert år den 1. april. Her sender hun et brev til de mange sponsorer og ærespræmiegivere, der gav præmie året før. 

- I brevet takker jeg for deltagelsen og udtrykker håb om, at de vil sponsere igen i indeværende år. Og glædeligvis melder mange med det samme tilbage med positivt tilsagn, for de vil gerne påskønne det meget store arbejde, som dyreudstillerne gør.

Indstilling fra dommerne

Nogle sponsorer vælger selv at komme med ærespræmien, andre giver et beløb til dyrskuet, som Lene Christensen så køber præmier for. 

Sponsorrækken tæller en lang række firmaer og virksomheder, men også nogle af de mange avlsforbund inden for blandt andet kvæg og heste.

- Avlsforbundene venter som regel med at fortælle, hvor mange præmier de vil give, til vi har et overblik hvor mange repræsentanter, der er inden for den pågældende race. Nogle avlsforbund giver en præmie pr. 10 udstillede dyr, andre giver en pr. 15.

Selve fordelingen af de mange ærespræmier forestås af et præmieudvalg inden for kvæg, heste, får, geder og kaniner, og efter indstilling fra dommerne.

- Dommerne indstiller til udvalget, hvem de mener, der bør have en ærespræmie. Udvalget fordeler så, typisk ved at man begynder med de med højeste pointtal og så arbejder sig nedad, indtil der ikke er flere præmier, forklarer Lene Christensen.

De mange ærespræmier uddeles som regel fra ring 1 søndag eftermiddag ved dyrskuets formand, Povl Fritzner, assisteret af Lene Christensen og hendes voksne datter, Anette Mortensen.

Billeder fra Roskilde Dyrskue 2019