bannerPos

Sjællandspræmie-hingsten: Niende gang en fjordhingst vandt

Sjællandspræmiehingsten 2019 (kat.nr.: 1640), fjordhingsten Fjelltor, ejet og fremvist af Jacob Grimbühler. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 10:27
Fjordhingsten Fjelltor ejet og fremført af Jacob Grimbühler vandt konkurrencen om Sjællandspræmiehingst, hvor det var nødvendigt med ommønstring for at finde nummer to.

For niende gang i Roskilde Dyrskues historie blev det en fjordhingst, der vandt den meget prestigefulde konkurrence om Sjællandspræmiehingsten. 

Det blev fjordhingsten Fjelltor (kat.nr.: 1640), importeret fra Norge, men ejet og fremvist af Jacob Grimbühler, Gislinge, der vandt konkurrencen.

I alt deltog 16 hingste i konkurrencen, der dog aldrig blev rigtig spændende med flere hingste med noget nær maksimumpoint, som det før er sket på dyrskuet.

I konkurrencen, hvor de bedste hingste på tværs af alle racer dyster mod hinanden, kan deltage fløjhingste, der ved formiddagens bedømmelser i deres respektive racer som minimum har opnået 23 point. Desuden skal de være mindst fire år gamle. 

Rækkefølgen hingstene deltager i, er fundet ved lodtrækning, og ved bedømmelsen ser de otte dommere med en åben votering på type, bevægelse og fremvisning.

Dødt løb om andenpladsen

Som deltager nummer fem blandt de fremviste hingste opnåede Fjelltor ved sidste karaktergivning – for fremvisning – blandt andet karakteren 10 syv gange og et enkelt 9-tal. Det sikrede den endelig sejr med i alt 229 point.

Der var på intet tidspunkt nogle af de andre hingste, der kom i nærheden af Fjelltor, men til gengæld stod det ved sammentællingen klart, at der var dødt løb om andenpladsen, da de to nærmeste konkurrenter begge havde opnået 218 point.

Derfor var det nødvendigt med ommønstring, hvor islænderhingsten Sonur fra Dalur, dygtigt fremvist af Per Weinreich og ejet af Stine Weinreich, Jerslev, der tidligere havde opnået 7 gange 10 for type og et enkelt 9-tal, samlet fik 79 point, hvilket rakte til andenpladsen, da shetlænderhingsten Rosenstandens Balou, ejet af Annagaard Shetlandsponyer, måtte nøjes med 72 point.

Inden konkurrencen om Sjællandspræmiehingsten 2019 blev afviklet, var der gensyn med en halv snes tidligere sjællandspræmievindere, der alle var i flot form. 

Havde de stillet til officiel bedømmelse, kunne flere af dem givetvis have været med i kampen om den hæderfulde pris i år.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next