bannerPos

Skuets bedste 3-års hoppe: Den sidste var bedst

Tina Sørensen fra Stutteri Stjernen på æresrunde med skuets bedste 3-års hoppe, shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte, ejet af Pernille og Brian Kjeldsholm. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist, LandbrugØst
08-06-2019 10:32
Der var længe stor spænding om førstepladsen i konkurrencen om skuets bedste 3-års hoppe, da shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte satte alle til vægs.

Længe så det ud til, at den 3-årige fjordhoppe Ågerupgårds Gea (kat.nr.: 1659) skulle vinde konkurrencen om skuets bedste 3-års hoppe, da hun som nummer to i konkurrencen lagde ud med at få flotte 222 point fra de otte dommere.

New forrest-hoppen med det imponerende navn Romeo’s Quality Queen (kat.nr.: 1721) fik senere mange 9- og enkelte 10-taller, hvilket fik konkurrenceleder, landskonsulent Svend Sørensen, til at sige, at det blev spændende med pointudregningen.

Romeo’s Quality Queen strøg med 223 point lige præcis forbi fjordhoppen, og kort efter sikrede også bornholmske Aya Hansen med den store importerede shirehoppe Blaencillech Jade Jones (kat.nr.: 1628) sig også 223 point, da hun opnåede karakteren 10 syv gange for type, og tillige syv gange 9 for fremvisning.

Fremragende punktum

Der var således udsigt til ommønstring, men man skal ikke konkludere noget som helst, før sidste hest er fremvist. Den sidste deltager satte nemlig et fremragende punktum.

Og netop sådan gik det, da shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte (kat.nr.: 1787) fra Pernille og Brian Kjeldsholm, Jyderup, og flot fremført af Tina Sørensen, Stutteri Stjernen, fik imponerende flotte otte gange 10 for type, otte gange 9 for bevægelse, og tillige syv gange 10 for fremvisning.

Med 231 point strøg konkurrencens sidste deltager således forbi alle konkurrenterne og blev en velfortjent vinder af 3-års konkurrencen.

Med 223 point til såvel new forrest- og shirehoppen måtte der ommønstring til om andenpladsen, hvilket faldt ud til Romeo’s Quality Queen fordel med 76 point mod klippeøens repræsentant, der opnåede 75 point.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next