bannerPos

Skuets bedste 3-års hoppe: Den sidste var bedst

Tina Sørensen fra Stutteri Stjernen på æresrunde med skuets bedste 3-års hoppe, shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte, ejet af Pernille og Brian Kjeldsholm. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 10:32
Der var længe stor spænding om førstepladsen i konkurrencen om skuets bedste 3-års hoppe, da shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte satte alle til vægs.

Længe så det ud til, at den 3-årige fjordhoppe Ågerupgårds Gea (kat.nr.: 1659) skulle vinde konkurrencen om skuets bedste 3-års hoppe, da hun som nummer to i konkurrencen lagde ud med at få flotte 222 point fra de otte dommere.

New forrest-hoppen med det imponerende navn Romeo’s Quality Queen (kat.nr.: 1721) fik senere mange 9- og enkelte 10-taller, hvilket fik konkurrenceleder, landskonsulent Svend Sørensen, til at sige, at det blev spændende med pointudregningen.

Romeo’s Quality Queen strøg med 223 point lige præcis forbi fjordhoppen, og kort efter sikrede også bornholmske Aya Hansen med den store importerede shirehoppe Blaencillech Jade Jones (kat.nr.: 1628) sig også 223 point, da hun opnåede karakteren 10 syv gange for type, og tillige syv gange 9 for fremvisning.

Fremragende punktum

Der var således udsigt til ommønstring, men man skal ikke konkludere noget som helst, før sidste hest er fremvist. Den sidste deltager satte nemlig et fremragende punktum.

Og netop sådan gik det, da shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte (kat.nr.: 1787) fra Pernille og Brian Kjeldsholm, Jyderup, og flot fremført af Tina Sørensen, Stutteri Stjernen, fik imponerende flotte otte gange 10 for type, otte gange 9 for bevægelse, og tillige syv gange 10 for fremvisning.

Med 231 point strøg konkurrencens sidste deltager således forbi alle konkurrenterne og blev en velfortjent vinder af 3-års konkurrencen.

Med 223 point til såvel new forrest- og shirehoppen måtte der ommønstring til om andenpladsen, hvilket faldt ud til Romeo’s Quality Queen fordel med 76 point mod klippeøens repræsentant, der opnåede 75 point.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

KU-professor gav roedyrkere en status i klimadebatten

Hvis landbruget skal sænke klimaaftrykket, er det en god idé at tage økonomiske hensyn, påpegede KU-professor Jette Jacobsen på Strubes klimamøde i Nykøbing Falster.

ATV’ere vinder frem som landbrugsredskaber

De små køretøjer kan ofte med fordel bruges i driften i stedet for traktoren.

16 avlermøder på to uger

I løbet af et par uger i december holder DLF 16 avlermøder over hele landet.

Erstatning for sprøjteforbud skaber stor utilfredshed

Første afgørelse om erstatningens størrelse til en lodsejer ramt af sprøjteforbud i et BNBO i Egedal Kommune medfører stor utilfredshed.

Mange tilbud kan skabe forvirring

- Det bedste råd er at have is i maven, lyder det fra Kristian Nørby Nielsen, product manager i Strube Scandinavia.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.
Side 1 af 42 (839 artikler)Prev1234567404142Next