bannerPos

Skuets bedste 3-års hoppe: Den sidste var bedst

Tina Sørensen fra Stutteri Stjernen på æresrunde med skuets bedste 3-års hoppe, shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte, ejet af Pernille og Brian Kjeldsholm. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 10:32
Der var længe stor spænding om førstepladsen i konkurrencen om skuets bedste 3-års hoppe, da shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte satte alle til vægs.

Længe så det ud til, at den 3-årige fjordhoppe Ågerupgårds Gea (kat.nr.: 1659) skulle vinde konkurrencen om skuets bedste 3-års hoppe, da hun som nummer to i konkurrencen lagde ud med at få flotte 222 point fra de otte dommere.

New forrest-hoppen med det imponerende navn Romeo’s Quality Queen (kat.nr.: 1721) fik senere mange 9- og enkelte 10-taller, hvilket fik konkurrenceleder, landskonsulent Svend Sørensen, til at sige, at det blev spændende med pointudregningen.

Romeo’s Quality Queen strøg med 223 point lige præcis forbi fjordhoppen, og kort efter sikrede også bornholmske Aya Hansen med den store importerede shirehoppe Blaencillech Jade Jones (kat.nr.: 1628) sig også 223 point, da hun opnåede karakteren 10 syv gange for type, og tillige syv gange 9 for fremvisning.

Fremragende punktum

Der var således udsigt til ommønstring, men man skal ikke konkludere noget som helst, før sidste hest er fremvist. Den sidste deltager satte nemlig et fremragende punktum.

Og netop sådan gik det, da shetlænderhoppen Faurhøjgaards Mynte (kat.nr.: 1787) fra Pernille og Brian Kjeldsholm, Jyderup, og flot fremført af Tina Sørensen, Stutteri Stjernen, fik imponerende flotte otte gange 10 for type, otte gange 9 for bevægelse, og tillige syv gange 10 for fremvisning.

Med 231 point strøg konkurrencens sidste deltager således forbi alle konkurrenterne og blev en velfortjent vinder af 3-års konkurrencen.

Med 223 point til såvel new forrest- og shirehoppen måtte der ommønstring til om andenpladsen, hvilket faldt ud til Romeo’s Quality Queen fordel med 76 point mod klippeøens repræsentant, der opnåede 75 point.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next