bannerPos

Skuets bedste følhoppe: Oldenborghoppe blev en sikker vinder

Oldenborghoppen Manulita, fremført af Kjeld Anholm, på vej ud ad ringen efter at have vundet konkurrencen om skuets bedste følhoppe. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 10:37
15 følhopper var indstillet til deltagelse i konkurrencen om skuets bedste følhoppe, hvor en 7-år gammel oldenborghoppe løb med sejren.

Med syv 10-taller for type, fem for bevægelse og et enkelt 10-tal for fremføring – sammenlagt 229 point – blev det den syv år gamle oldenborghoppe Manulita (kat.nr.: 1531), der vandt konkurrencen om skuets bedste følhoppe.

For at deltage i fælleskonkurrencen på tværs af racer skulle de enkelte deltagere som minimum have opnået 23 point og fløjplads ved bedømmelsen i deres egen race. 

15 følhopper var kvalificeret, som de otte dommere først skulle se i skridt og efterfølgende trav på 3-kants mønstringsbanen. Enkelte ejere og fremvisere valgte at lade føllet til hoppen følge med rundt på banen, andre valgte at deres hjælper skulle blive stående med føl ved mønstringens begyndelse.

13 gange 10

Da den erfarne avler og fremviser Kjeld Anholm, Sorø, fremviste den af Sofie Vedberg, Svebølle, ejede Manulita, og avlet af Jan Larsen, Ruds Vedby, stod det hurtigt klart, at her var potentialet til dagens vinder.

Således gav de otte dommere ved åben votering karakteren 10 hele 13 gange – syv gange for type, fem for bevægelse og en enkelt for fremføring. Samlet opnåede hoppen 229 point og var dermed en værdig vinder. 

Sidste deltager i konkurrencen, shetlænderhoppen Stjernens Isabella, fremvist af Tina Sørensen fra Stutteri Stjernen, der tidligere på dagen for en anden ejer havde fremvist skuets bedste 3-års hoppe, opnåede 225 point og klemte sig som den sidst fremviste lige ind på andenpladsen, og henviste dermed belgierhoppen Bakkegårdens Bibi med 223 point til en placering som nummer tre.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next