bannerPos

Skuets bedste følhoppe: Oldenborghoppe blev en sikker vinder

Oldenborghoppen Manulita, fremført af Kjeld Anholm, på vej ud ad ringen efter at have vundet konkurrencen om skuets bedste følhoppe. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 10:37
15 følhopper var indstillet til deltagelse i konkurrencen om skuets bedste følhoppe, hvor en 7-år gammel oldenborghoppe løb med sejren.

Med syv 10-taller for type, fem for bevægelse og et enkelt 10-tal for fremføring – sammenlagt 229 point – blev det den syv år gamle oldenborghoppe Manulita (kat.nr.: 1531), der vandt konkurrencen om skuets bedste følhoppe.

For at deltage i fælleskonkurrencen på tværs af racer skulle de enkelte deltagere som minimum have opnået 23 point og fløjplads ved bedømmelsen i deres egen race. 

15 følhopper var kvalificeret, som de otte dommere først skulle se i skridt og efterfølgende trav på 3-kants mønstringsbanen. Enkelte ejere og fremvisere valgte at lade føllet til hoppen følge med rundt på banen, andre valgte at deres hjælper skulle blive stående med føl ved mønstringens begyndelse.

13 gange 10

Da den erfarne avler og fremviser Kjeld Anholm, Sorø, fremviste den af Sofie Vedberg, Svebølle, ejede Manulita, og avlet af Jan Larsen, Ruds Vedby, stod det hurtigt klart, at her var potentialet til dagens vinder.

Således gav de otte dommere ved åben votering karakteren 10 hele 13 gange – syv gange for type, fem for bevægelse og en enkelt for fremføring. Samlet opnåede hoppen 229 point og var dermed en værdig vinder. 

Sidste deltager i konkurrencen, shetlænderhoppen Stjernens Isabella, fremvist af Tina Sørensen fra Stutteri Stjernen, der tidligere på dagen for en anden ejer havde fremvist skuets bedste 3-års hoppe, opnåede 225 point og klemte sig som den sidst fremviste lige ind på andenpladsen, og henviste dermed belgierhoppen Bakkegårdens Bibi med 223 point til en placering som nummer tre.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next