bannerPos

Skuets bedste følhoppe: Oldenborghoppe blev en sikker vinder

Oldenborghoppen Manulita, fremført af Kjeld Anholm, på vej ud ad ringen efter at have vundet konkurrencen om skuets bedste følhoppe. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 10:37
15 følhopper var indstillet til deltagelse i konkurrencen om skuets bedste følhoppe, hvor en 7-år gammel oldenborghoppe løb med sejren.

Med syv 10-taller for type, fem for bevægelse og et enkelt 10-tal for fremføring – sammenlagt 229 point – blev det den syv år gamle oldenborghoppe Manulita (kat.nr.: 1531), der vandt konkurrencen om skuets bedste følhoppe.

For at deltage i fælleskonkurrencen på tværs af racer skulle de enkelte deltagere som minimum have opnået 23 point og fløjplads ved bedømmelsen i deres egen race. 

15 følhopper var kvalificeret, som de otte dommere først skulle se i skridt og efterfølgende trav på 3-kants mønstringsbanen. Enkelte ejere og fremvisere valgte at lade føllet til hoppen følge med rundt på banen, andre valgte at deres hjælper skulle blive stående med føl ved mønstringens begyndelse.

13 gange 10

Da den erfarne avler og fremviser Kjeld Anholm, Sorø, fremviste den af Sofie Vedberg, Svebølle, ejede Manulita, og avlet af Jan Larsen, Ruds Vedby, stod det hurtigt klart, at her var potentialet til dagens vinder.

Således gav de otte dommere ved åben votering karakteren 10 hele 13 gange – syv gange for type, fem for bevægelse og en enkelt for fremføring. Samlet opnåede hoppen 229 point og var dermed en værdig vinder. 

Sidste deltager i konkurrencen, shetlænderhoppen Stjernens Isabella, fremvist af Tina Sørensen fra Stutteri Stjernen, der tidligere på dagen for en anden ejer havde fremvist skuets bedste 3-års hoppe, opnåede 225 point og klemte sig som den sidst fremviste lige ind på andenpladsen, og henviste dermed belgierhoppen Bakkegårdens Bibi med 223 point til en placering som nummer tre.

0

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.
Side 1 af 60 (1186 artikler)Prev1234567585960Next