bannerPos

Skuets bedste følhoppe: Oldenborghoppe blev en sikker vinder

Oldenborghoppen Manulita, fremført af Kjeld Anholm, på vej ud ad ringen efter at have vundet konkurrencen om skuets bedste følhoppe. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
08-06-2019 10:37
15 følhopper var indstillet til deltagelse i konkurrencen om skuets bedste følhoppe, hvor en 7-år gammel oldenborghoppe løb med sejren.

Med syv 10-taller for type, fem for bevægelse og et enkelt 10-tal for fremføring – sammenlagt 229 point – blev det den syv år gamle oldenborghoppe Manulita (kat.nr.: 1531), der vandt konkurrencen om skuets bedste følhoppe.

For at deltage i fælleskonkurrencen på tværs af racer skulle de enkelte deltagere som minimum have opnået 23 point og fløjplads ved bedømmelsen i deres egen race. 

15 følhopper var kvalificeret, som de otte dommere først skulle se i skridt og efterfølgende trav på 3-kants mønstringsbanen. Enkelte ejere og fremvisere valgte at lade føllet til hoppen følge med rundt på banen, andre valgte at deres hjælper skulle blive stående med føl ved mønstringens begyndelse.

13 gange 10

Da den erfarne avler og fremviser Kjeld Anholm, Sorø, fremviste den af Sofie Vedberg, Svebølle, ejede Manulita, og avlet af Jan Larsen, Ruds Vedby, stod det hurtigt klart, at her var potentialet til dagens vinder.

Således gav de otte dommere ved åben votering karakteren 10 hele 13 gange – syv gange for type, fem for bevægelse og en enkelt for fremføring. Samlet opnåede hoppen 229 point og var dermed en værdig vinder. 

Sidste deltager i konkurrencen, shetlænderhoppen Stjernens Isabella, fremvist af Tina Sørensen fra Stutteri Stjernen, der tidligere på dagen for en anden ejer havde fremvist skuets bedste 3-års hoppe, opnåede 225 point og klemte sig som den sidst fremviste lige ind på andenpladsen, og henviste dermed belgierhoppen Bakkegårdens Bibi med 223 point til en placering som nummer tre.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next