bannerPos

Den nye indpakning bliver gentaget

To af indlægsholderne på stormødet i Sorø senere i november – Yke Kloppenburg (til venstre) og Marianne Dyreholt fra henholdsvis Kvægbrugsregion Øerne og KvægrådgivningDanmark. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
11-11-2019 08:24
Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Torsdag den 28. november er der stormøde for mælkeproducenter på østlige øer, og til mødet, der foregår i landbocentret på Fulbyvej i Sorø, deltager KvægrådgivningDanmark, Kvægbrugsregion Øerne, L&F Kvæg, Viking, RYK og Arla. 

- Det er det tidligere årsmøde og regionsmøder, der nu for andet år i træk afholdes som stormøde, siger kvægrådgiver og koordinator for mødet, Marianne Dyreholt, der videre beretter.

- En samling af møderne giver et langt møde, men det betyder også at de kortere møder med henholdsvis Viking, Arla samt årsmødet med rådgivning og RYK ikke afholdes. 

- På den måde skal mælkeproducenter ikke til- eller fravælge hvilke af møderne de kommer til. Mange af mælkeproducenter har lang rejsetid, så det hensyn vil vi gerne imødekomme.

Begynder med paneldebat

Stormødet starter med en paneldebat, hvor de forskellige aktører først kommer med et bud på, hvordan de ser, at dansk mælkeproduktion bliver klar til fremtiden, herunder input omkring al den data der bliver givet og kommer. Herefter kan de fremmødte spørge ind til de forhold, de ønsker uddybet. 

- Denne del er en ny fremgangsmåde og erstatter beretningerne. Vi håber, dette tiltag gør mødet endnu mere levende og spændende at deltage i, fortæller Marianne Dyreholt.

Til mødet deltager senior vice president i Arla Danmark, Jakob Bernhard Knudsen, som tager mødedeltagerne med på en tour gennem det europæiske og danske mælkemarked. 

Det bliver blandt andet med en snak om, hvorfor specialmælk fylder så meget hos forbrugerne og i Arla, og hvordan bæredygtighed er blevet en del af Arlas DNA. 

Arlas bestyrelse vil også være repræsenteret på mødet, og det er med formand Jan Toft Nørgaard og bestyrelsesmedlem Simon Simonsen.

Nye vinkler omkring fremtiden

Efter middagen vil der være tre faglige spor med hver en aktuel kvægfaglig retning, som deltagerne kan vælge imellem, og stormødet afsluttes med et underholdende indlæg om, hvordan dansk landbrug og samfund ser ud i 2040. 

Indlægget holdes af Ivar Ravn, der er direktør for digital ved Seges. Han har stor erfaring inden for landbrugserhvervet og har en positiv tilgang til udviklingen generelt og til den digitale udvikling der er over os. 

- Indlægget er målrettet, så alle kan gå hjem med et smil på læben og beriget med nye vinkler omkring fremtiden, lyder det afslutningsvis fra Marianne Dyreholt, som oplyser, at hele programmet kan ses på www.vkst.dk.

0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next