bannerPos

Den nye indpakning bliver gentaget

To af indlægsholderne på stormødet i Sorø senere i november – Yke Kloppenburg (til venstre) og Marianne Dyreholt fra henholdsvis Kvægbrugsregion Øerne og KvægrådgivningDanmark. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
11-11-2019 08:24
Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Torsdag den 28. november er der stormøde for mælkeproducenter på østlige øer, og til mødet, der foregår i landbocentret på Fulbyvej i Sorø, deltager KvægrådgivningDanmark, Kvægbrugsregion Øerne, L&F Kvæg, Viking, RYK og Arla. 

- Det er det tidligere årsmøde og regionsmøder, der nu for andet år i træk afholdes som stormøde, siger kvægrådgiver og koordinator for mødet, Marianne Dyreholt, der videre beretter.

- En samling af møderne giver et langt møde, men det betyder også at de kortere møder med henholdsvis Viking, Arla samt årsmødet med rådgivning og RYK ikke afholdes. 

- På den måde skal mælkeproducenter ikke til- eller fravælge hvilke af møderne de kommer til. Mange af mælkeproducenter har lang rejsetid, så det hensyn vil vi gerne imødekomme.

Begynder med paneldebat

Stormødet starter med en paneldebat, hvor de forskellige aktører først kommer med et bud på, hvordan de ser, at dansk mælkeproduktion bliver klar til fremtiden, herunder input omkring al den data der bliver givet og kommer. Herefter kan de fremmødte spørge ind til de forhold, de ønsker uddybet. 

- Denne del er en ny fremgangsmåde og erstatter beretningerne. Vi håber, dette tiltag gør mødet endnu mere levende og spændende at deltage i, fortæller Marianne Dyreholt.

Til mødet deltager senior vice president i Arla Danmark, Jakob Bernhard Knudsen, som tager mødedeltagerne med på en tour gennem det europæiske og danske mælkemarked. 

Det bliver blandt andet med en snak om, hvorfor specialmælk fylder så meget hos forbrugerne og i Arla, og hvordan bæredygtighed er blevet en del af Arlas DNA. 

Arlas bestyrelse vil også være repræsenteret på mødet, og det er med formand Jan Toft Nørgaard og bestyrelsesmedlem Simon Simonsen.

Nye vinkler omkring fremtiden

Efter middagen vil der være tre faglige spor med hver en aktuel kvægfaglig retning, som deltagerne kan vælge imellem, og stormødet afsluttes med et underholdende indlæg om, hvordan dansk landbrug og samfund ser ud i 2040. 

Indlægget holdes af Ivar Ravn, der er direktør for digital ved Seges. Han har stor erfaring inden for landbrugserhvervet og har en positiv tilgang til udviklingen generelt og til den digitale udvikling der er over os. 

- Indlægget er målrettet, så alle kan gå hjem med et smil på læben og beriget med nye vinkler omkring fremtiden, lyder det afslutningsvis fra Marianne Dyreholt, som oplyser, at hele programmet kan ses på www.vkst.dk.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next