bannerPos

Knuthenlund solgt til Andreas von Rosen

Det økologiske gods Knuthenlund på Lolland er netop blevet solgt til Andreas Niels von Rosen. Arkivfoto: Erik Hansen

Henrik Sieben

Journalist
20-03-2018 15:39
Det biodynamiske lollandske gods Knuthenlund er solgt til Andreas Niels von Rosen, der ikke mindst er kendt for sit engagement i vindmølle- og solcelleindustrien.
Det 650 hektar store biodynamiske gods Knuthenlund på Lolland, der siden 2006 har været drevet af Susanne Hovmand-Simonsen, der er fjerde generation på godset, er blevet solgt til Andreas Niels von Rosen.
- Det er korrekt, at jeg har købt Knuthenlund, og det er planen, at Knuthenlund også i fremtiden skal drives økologisk, siger Andreas Niels von Rosen til Effektivt Landbrug.
Knuthenlund, der er blåstemplet af Dyrenes beskyttelse, har gennem flere år sat barren højt for dyrevelfærd, og alle produkter på godset er ifølge Susanne Hovmand-Simonsen skabt med respekt for dyrene og naturen.
Godset besøges hver år af flere end 50.000 gæster fra hele verden, ligesom man har økologiske kunder som restauranterne Noma og Geranium, og desuden leverer til Irma.
De seneste år er godset dog kommet ud med store underskud, hvilket Susanne Hovmand-Simonsen også tidligere i år meldte ud: - Aktuelt mangler vi 60 millioner kroner, og søger derfor investorer, lød det i februar måned.
Ifølge Effektivt Landbrugs oplysninger overtog Andreas Niels von Rosen, der ikke mindst er kendt for sit engagement i sol- og vindmølleenergi, Knuthenlund pr. den 5. marts 2018.
Det har ikke været muligt at træffe Susanne Hovmand-Simonsen for en kommentar.
 

Von Rosens engagementer

Kort om Andreas Niels von Rosen:
Ifølge Proff – the business finder er Andreas von Rosen i direktionen for følgende firmaer: Komplementarselskabet Sydlolland Vindmøllelaug ApS, Trædeskov Bøge Wind Park ApS, Horskær Wind Park ApS, Grøn Solenergi ApS, Rosen Solenergi ApS, A. Rosen Finans ApS, Fjord Sol Komplementarselskabet ApS, A. Rosen Holding, Holmen II Holding ApS, Holmen II Wind Park ApS, Svindbæk Holding ApS, K-Landbrug ApS
Desuden er han i direktionen og bestyrelsen for Fjord Sol 1, 2, 3, 4, og i bestyrelsen for Fjord Sol 5, 6, 7, 8, Ejendomsselskabet Kappel ApS, og European Wind Farms Denmark A/S.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next