bannerPos

Knuthenlund solgt til Andreas von Rosen

Det økologiske gods Knuthenlund på Lolland er netop blevet solgt til Andreas Niels von Rosen. Arkivfoto: Erik Hansen

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
20-03-2018 15:39
Det biodynamiske lollandske gods Knuthenlund er solgt til Andreas Niels von Rosen, der ikke mindst er kendt for sit engagement i vindmølle- og solcelleindustrien.
Det 650 hektar store biodynamiske gods Knuthenlund på Lolland, der siden 2006 har været drevet af Susanne Hovmand-Simonsen, der er fjerde generation på godset, er blevet solgt til Andreas Niels von Rosen.
- Det er korrekt, at jeg har købt Knuthenlund, og det er planen, at Knuthenlund også i fremtiden skal drives økologisk, siger Andreas Niels von Rosen til Effektivt Landbrug.
Knuthenlund, der er blåstemplet af Dyrenes beskyttelse, har gennem flere år sat barren højt for dyrevelfærd, og alle produkter på godset er ifølge Susanne Hovmand-Simonsen skabt med respekt for dyrene og naturen.
Godset besøges hver år af flere end 50.000 gæster fra hele verden, ligesom man har økologiske kunder som restauranterne Noma og Geranium, og desuden leverer til Irma.
De seneste år er godset dog kommet ud med store underskud, hvilket Susanne Hovmand-Simonsen også tidligere i år meldte ud: - Aktuelt mangler vi 60 millioner kroner, og søger derfor investorer, lød det i februar måned.
Ifølge Effektivt Landbrugs oplysninger overtog Andreas Niels von Rosen, der ikke mindst er kendt for sit engagement i sol- og vindmølleenergi, Knuthenlund pr. den 5. marts 2018.
Det har ikke været muligt at træffe Susanne Hovmand-Simonsen for en kommentar.
 

Von Rosens engagementer

Kort om Andreas Niels von Rosen:
Ifølge Proff – the business finder er Andreas von Rosen i direktionen for følgende firmaer: Komplementarselskabet Sydlolland Vindmøllelaug ApS, Trædeskov Bøge Wind Park ApS, Horskær Wind Park ApS, Grøn Solenergi ApS, Rosen Solenergi ApS, A. Rosen Finans ApS, Fjord Sol Komplementarselskabet ApS, A. Rosen Holding, Holmen II Holding ApS, Holmen II Wind Park ApS, Svindbæk Holding ApS, K-Landbrug ApS
Desuden er han i direktionen og bestyrelsen for Fjord Sol 1, 2, 3, 4, og i bestyrelsen for Fjord Sol 5, 6, 7, 8, Ejendomsselskabet Kappel ApS, og European Wind Farms Denmark A/S.
0

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 60 (1185 artikler)Prev1234567585960Next