bannerPos

Lidt af et drømmejob

Karl-Åge Hornshøj Poulsen er tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng og taler ind imellem med tidligere elever, som gerne vil købe en ejendom. Foto: Ane Popp-Kristensen

Jesper Hallgren

Journalist, LandbrugØst
20-05-2019 12:19
Tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland, Karl-Åge Hornshøj Poulsen, er glad for et internt jobskifte hos VKST, hvor han nu fungerer som ejendomskonsulent.

For mere end et halvt år siden skiftede Karl-Åge Hornshøj Poulsen jobbet som økonomirådgiver i VKST ud med helt nye udfordringer som ejendomskonsulent samme sted. 

Det jobskifte har han bestemt ikke fortrudt, for jobbet som ejendomskonsulent handler i høj grad om at hjælpe kunderne i gang med et helt nyt kapitel i deres liv.

For Karl-Åge Hornshøj er det også et ny kapitel. Det er på mange måder således et helt nyt fagområde og arbejdsliv, Karl-Åge Hornshøj Poulsen har taget hul på som ejendomskonsulent. Og så alligevel ikke.

Det er nemlig i høj grad sin viden om økonomi, Karl-Åge Hornshøj Poulsen trækker på i sit nye job, og så er det ikke mindst interessen for mennesker, der er kommer i spil sammen med opgaverne som ejendomskonsulent.

Den ultimative drøm

- Det her job handler i høj grad om at hjælpe folk godt i gang med noget nyt – uanset om de drømmer om at få deres eget landbrug eller det er drømmen om en god tilværelse som pensionist. I begge tilfælde handler det om at hjælpe folk godt i gang og videre, og det sætter jeg en meget stor ære i at hjælpe dem med, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Han er tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, og han møder af og til tidligere elever, som gerne vil købe en ejendom. 

- Det er selvfølgelig noget helt specielt at kunne hjælpe tidligere elever i gang med at få deres eget landbrug, for mange er det jo den ultimative drøm, fortæller den tidligere forstander. 

Hver enkelt sag skal behandles individuelt, og der kan være særlige forhold, der skal tages hensyn til. Og det er ikke kun alt det tekniske omkring en handel eller et generationsskifte, ejendomskonsulenten tager med i sit arbejde – det handler også om menneskene bag. 

- Der er mange ting, der skal være på plads i forbindelse med en handel, og derfor er det en kæmpe fordel, at både køber og jeg nemt kan inddrage andre fagområder, der allerede er i huset, som for eksempel jurister og kundens økonomirådgiver, fortæller Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Fra budget til køb

Den afvekslende hverdag indeholder opgaver i forbindelse med køb af ejendom, generationsskifte, udarbejdelse og berigtigelse af købsaftaler, udstykning af jord og udarbejdelse af forpagtningskontrakter.

- Det er kort sagt hele paletten omkring køb og salg af ejendom, jeg og mine kollegaer kan hjælpe med. Hvis kunden og jeg bliver enige om, at det bedste er få solgt ejendommen i fri handel, giver jeg sagen videre til mine kollegaer hos VKST Ejendomsmæglerne, fortæller ejendomskonsulenten.  

Med en fortid i en kreditforening og som økonomirådgiver har Karl-Åge Hornshøj Poulsen mulighed for at hjælpe især de unge, der gerne vil ind i erhvervet hele vejen – lige fra det første grovbudget til ejendommen er købt. Det giver en stor tryghed at have den samme rådgiver til at hjælpe sig gennem hele forløbet.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next