bannerPos

Lidt af et drømmejob

Karl-Åge Hornshøj Poulsen er tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng og taler ind imellem med tidligere elever, som gerne vil købe en ejendom. Foto: Ane Popp-Kristensen

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
20-05-2019 12:19
Tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland, Karl-Åge Hornshøj Poulsen, er glad for et internt jobskifte hos VKST, hvor han nu fungerer som ejendomskonsulent.

For mere end et halvt år siden skiftede Karl-Åge Hornshøj Poulsen jobbet som økonomirådgiver i VKST ud med helt nye udfordringer som ejendomskonsulent samme sted. 

Det jobskifte har han bestemt ikke fortrudt, for jobbet som ejendomskonsulent handler i høj grad om at hjælpe kunderne i gang med et helt nyt kapitel i deres liv.

For Karl-Åge Hornshøj er det også et ny kapitel. Det er på mange måder således et helt nyt fagområde og arbejdsliv, Karl-Åge Hornshøj Poulsen har taget hul på som ejendomskonsulent. Og så alligevel ikke.

Det er nemlig i høj grad sin viden om økonomi, Karl-Åge Hornshøj Poulsen trækker på i sit nye job, og så er det ikke mindst interessen for mennesker, der er kommer i spil sammen med opgaverne som ejendomskonsulent.

Den ultimative drøm

- Det her job handler i høj grad om at hjælpe folk godt i gang med noget nyt – uanset om de drømmer om at få deres eget landbrug eller det er drømmen om en god tilværelse som pensionist. I begge tilfælde handler det om at hjælpe folk godt i gang og videre, og det sætter jeg en meget stor ære i at hjælpe dem med, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Han er tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, og han møder af og til tidligere elever, som gerne vil købe en ejendom. 

- Det er selvfølgelig noget helt specielt at kunne hjælpe tidligere elever i gang med at få deres eget landbrug, for mange er det jo den ultimative drøm, fortæller den tidligere forstander. 

Hver enkelt sag skal behandles individuelt, og der kan være særlige forhold, der skal tages hensyn til. Og det er ikke kun alt det tekniske omkring en handel eller et generationsskifte, ejendomskonsulenten tager med i sit arbejde – det handler også om menneskene bag. 

- Der er mange ting, der skal være på plads i forbindelse med en handel, og derfor er det en kæmpe fordel, at både køber og jeg nemt kan inddrage andre fagområder, der allerede er i huset, som for eksempel jurister og kundens økonomirådgiver, fortæller Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Fra budget til køb

Den afvekslende hverdag indeholder opgaver i forbindelse med køb af ejendom, generationsskifte, udarbejdelse og berigtigelse af købsaftaler, udstykning af jord og udarbejdelse af forpagtningskontrakter.

- Det er kort sagt hele paletten omkring køb og salg af ejendom, jeg og mine kollegaer kan hjælpe med. Hvis kunden og jeg bliver enige om, at det bedste er få solgt ejendommen i fri handel, giver jeg sagen videre til mine kollegaer hos VKST Ejendomsmæglerne, fortæller ejendomskonsulenten.  

Med en fortid i en kreditforening og som økonomirådgiver har Karl-Åge Hornshøj Poulsen mulighed for at hjælpe især de unge, der gerne vil ind i erhvervet hele vejen – lige fra det første grovbudget til ejendommen er købt. Det giver en stor tryghed at have den samme rådgiver til at hjælpe sig gennem hele forløbet.

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next