bannerPos

Stor høst med ren og glat roe

For nylig høstede Jan Larsen en roemark med sorten Davinci, som han er meget tilfreds med. Foto: Ulrik Larsen

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
11-11-2019 07:01

Årets roehøst er i fuld gang på Nordfalster hos Jan Larsen, som driver 315 hektar ved Gundslev, kører maskinstation og derudover laver entreprenørarbejde. Han driver planteavl med et varieret sædskifte med korn, frø og roer.

For nylig høstede Jan Larsen en roemark med sorten Davinci, og det betegner han som en »fornøjelse«. 

- Roen er nem at pudse af korrekt, da Davinci har et godt samlet bladfæste. Den sidder i den rigtige højde i jorden og er en ren og glat roe med potentiale til at udløse et stort renhedstillæg.

Ny Holmer-roeoptager

Jan Larsen kører maskinstation med en næsten ny Holmer-roeoptager. I år høster han 850 hektar, både ved andre roedyrkere og hos sig selv. Derfor har han stor erfaring med de forskellige sorter, og han kalder Davinci en af de bedste og nemmeste sorter at høste med en meget høj renhed.

Davincis egenskaber betyder, at Jan Larsen kan øge hastigheden på roeoptageren og have en større kapacitet i en sort som Davinci og stadig høste roer med en meget høj renhed.

- Vores øvrige Maribo-sorter viser også gode udbytter rundt omkring hos roedyrkerne, og sorterne Joker, Nelson og Twix har mange af de samme gode egenskaber som Davinci, påpeger Ole Lauridsen, salgschef hos MariboHilleshög.

0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next