bannerPos

Optimistisk biogasformand

Det er et omfattende projekt at etablere gasledning på Lolland-Falster. Grafik: Energinet

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
19-09-2020 14:21
Formand for Biogas Danmark, Henrik Høegh, er optimist i forhold til at få Lolland-Falster koblet på det sjællandske gasnet.

GASLEDNING Det er bestemt ikke et ubetydeligt projekt at forbinde Lolland-Falster til gasnettet på Sjælland, som der er behov for, hvis energien på Nordic Sugars danske fabrikker skal gøres grøn. Hos Energinet kan man læse, at det er en ledning på op til 115 kilometer, som også skal krydse vandet to steder, både ved Storstrømmen og Guldborgsund.

Fra formand for Biogas Danmark, Henrik Høegh, der også er nuværende viceborgmester i Lolland Kommune, lyder det til Effektivt Landbrug, at han dog fornemmer god opbakning til projektet fra Christiansborg. Udover at kunne levere den vigtige grønne energi til Nordic Sugars fabrikker, fortæller Henrik Høegh, at hele 20 andre virksomheder også har meldt sig som interesseret i at blive tilsluttet gasnetværket.

- Politikerne har sagt, at skal de lægge ledning herned, så skal det være grøn gas i dem. Og derfor var det nødvendigt, at vi kunne rejse et biogasanlæg på Falster og et på Lolland, siger han og fortæller, at den aftale, som blev underskrevet mellem Nature Energy og de landmænd, der skal levere biomasse, var første store milepæl, som nu er passeret.

- Nu skal vi så have politikerne til også at synes, det her projekt er lige så spændene, som vi gør. 

- Jeg oplever dog, at der er stor politisk interesse for projektet. Jeg håber, at vi inden for en overskuelig fremtid får et nik til at få etableret den her gasledning, siger Henrik Høegh, der fortæller, at ledningen og anlæggene senest skal være i gang til roekampagnen i 2023.

ege

0

Sund jord på en anden måde

Corona-krisen kunne ikke stoppe Agrovi-konferencen »Sund Jord for Fremtiden«, der blot blev afviklet i en anden form.

Københavner leverer Danmarks bedste honning

Tredje gang var lykkens gang for Sten Holmgaard Sørensen, der for nylig blev kåret som danmarksmester i honning.

Bevar nedfaldne blade og red biodiversiteten

Det kan være fristende at fjerne nedfaldne blade og kviste fra haven, men lader man det ligge, kan fugle og insekter får gavn af det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Pas på: Det er højsæson for hjortepåkørsler

I årets tre sidste måneder forventer Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 næsten 4.000 henvendelser om påkørte hjorte.

Besøg et minivådområde

Lodsejere over hele landet inviterer til åbent minivådområde torsdag den 29. oktober.

Agrovi har succes med en anden dagsorden

For tre år siden åbnede Agrovi en afdeling på Falster, og landmændene på Sydhavsøerne er siden blevet udfordret på deres vaner og traditioner af konsulenterne.

Færdselsstyrelsen giver midlertidigt grønt lys

Maskinstationer kan resten af den igangværende sæson køre til biogasanlæg og andre industrianlæg med brede køretøjer.
Side 1 af 73 (1442 artikler)Prev1234567717273Next