bannerPos

Ny gratis varme-beregner

En ny beregner fra Energistyrelsen gør det let at se, om dit varmeforbrug er højt eller lavt og samtidig få gode råd til at spare penge på varmeregningen. Arkivfoto
17-12-2019 09:10

En ny beregner fra Energistyrelsen gør det let at se, om dit varmeforbrug er højt eller lavt.

FYRING Der er stor forskel på typiske danske huses varmebehov alt efter, om det er en ældre landejendom eller et parcelhus fra 1960’erne.

Husets alder, materialer og byggeskik betyder nemlig meget for varmeforbruget, men med en ny beregner på Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk kan du nu tjekke, om dit varmeforbrug ligger over eller under gennemsnittet, og hvad du skal gøre for at få et lavere forbrug.

- Du skal kun indtaste husets størrelse og nuværende varmeforbrug. Så får du at vide, om du har et højt eller et lavt forbrug i forhold til andre, der bor i samme hustype, fortæller fuldmægtig i Energistyrelsen Line Kold.

- Men du får, fortsætter hun, ikke bare et tal. Du får også gode råd til, hvad du kan gøre for at få et lavere forbrug i dit hus.

Beregneren er baseret på en større kortlægning af danske enfamiliehuse, deres varmeforbrug og renoveringspotentiale. I alt er der identificeret 15 danske hustyper.

Mange penge at spare

Med 15 forskellige hustyper i beregneren kan de fleste finde et hus, der ligner deres eget. Og det er vigtigt, hvis man gerne vil vide, om man kan gøre noget for at reducere sit energiforbrug, forklarer Line Kold.

- En murermestervilla bruger i gennemsnit næsten dobbelt så meget varme pr. kvadratmeter som et nyere typehus. Og selv om et ældre hus sjældent vil kunne opnå samme lave varmebehov som et nybygget hus, kan der være rigtig mange penge at hente på energirenovering og energirigtig adfærd.

Ud over en lavere varmeregning vil en energirenovering – ifølge styrelsen – ofte gøre det mere behageligt at opholde sig i huset samtidig med, at et mindre energiforbrug er en håndsrækning til klimaet.

Beregneren er en del af Energistyrelsens bygningsguide på hjemmesiden SparEnergi.dk.

dbj

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next