bannerPos

Gravearbejde udgør kun en lille del hos Gravemesteren

Indehaver og stifter af Gravemesteren ApS, Michael Kjøller, sammen med sønnen Rasmus, der næsten er født ind i virksomheden.

Jesper Hallgren

Journalist
23-06-2019 16:12
Entreprenørfirma på Falster løser mange forskellige opgaver og har også en del landmænd i kundekartoteket.

Michael Kjøller stiftede i 2004 firmaet Gravemesteren ApS, og navnet var egentlig ganske passende. Michael Kjøller var kun sig selv og havde kun én maskine – en gravemaskine.

Gennem de efterhånden 15 år er der dog sket meget, og i dag er gravearbejdet kun en lille del af de mange opgaver, som udføres af Gravemesteren ApS, der på alle parametre er blevet større.

Der er i dag 17 ansatte i virksomheden, der har base på Gedser Landevej mellem Væggerløse og Marrebæk på Falster, hvor man hurtigt kan konstatere, at maskinparken også er vokset ganske betragteligt. Derfor kan entreprenørfirmaet på Sydfalster også løse mange forskellige opgaver.

Nye drænrør med filt

- Jordbearbejdning er bare en del af vores ekspertise. Vi udfører også slamsugning, drænspuling, samler sten på markerne, sår majs på vildtarealer og hos private, laver boldbaner og tilser vandværker, fortæller indehaver Michael Kjøller, som videre meddeler, at firmaet om vinteren blandt andet også kører sneplov.

Gravemesterens kundekartotek tæller også mange landmænd, som blandt andet har fået udført drænarbejde af det alsidige firma på Sydfalster, som blandt andet bruger laserlys, når drænrørene lægges ned.

- Med laserlys kan vi måle, at drænrørene får den rigtige hældning hen mod brønden, så vandet kan blive ledt ordentligt væk, forklarer Michael Kjøller og oplyser, at firmaet lægger nye drænrør med filt i jorden med cirka 14 meters mellemrum. Filten medfører, at gruskorn ikke kommer ind i drænrøret.

Arvefølgen på plads

Når Gravemesteren skal ud og reparere dræn, kan det ind imellem være en tidskrævende opgave. 

- Det er bestemt ikke ualmindeligt, at der ikke er nogen drænkort, og det sker også jævnligt, at drænkortet ikke længere stemmer overens med virkeligheden, forklarer Michael Kjøller og tilføjer:

- Vi oplever for eksempel, at drænrørenes placering er målt ud fra en elmast, der ikke længere står der, eller en svinestald, som er blevet revet ned. Det er ikke til meget hjælp, og så må ud at grave og lede efter rørene.

Michael Kjøller selv behøver formentlig ikke lede så længe efter sin afløser, når den tid kommer. Hans 20-årige søn Rasmus, der nærmest er vokset op i en gravemaskine, er således allerede en del af firmaet.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next