bannerPos

Hønsehold i vinterkulden

Høns kan uden problemer tåle kulden – faktisk kan de tåle temperaturer ned til minus 30 grader, bare det ikke trækker. Det oplyser Velas i det seneste FlexNyt. Arkivfoto
19-11-2020 14:09

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

HØNS Mange er bekymrede for hønsene, når det bliver koldt og spørger, om hønsehuset skal isoleres. Dette er ikke nødvendigt på vore breddegrader, da hønsene uden problemer kan tåle kulden – faktisk kan de tåle temperaturer ned til minus 30 grader, bare det ikke trækker. Det oplyser Velas i det seneste FlexNyt.

Hønsene bruger selvfølgelig mere energi på at holde varmen og dermed mindre energi på at producere æg. Det er derfor helt naturligt, at ægproduktionen falder om vinteren og især ved racehøns.

Ifølge Velas, kan det være et problem, at vandet fryser og det går ikke, da høns skal have adgang til vand hver eneste dag. Derfor må man, et par gange om dagen, sørge for at give dem tempereret vand. Alternativt kan der købes små varmeplader til at sætte under vandtruget, som kan holde vandet tøet.

 

Mindre lys – færre æg

På det seneste er fjerkræholdet på grund af risikoen for fugleinfluenza blevet begrænset omkring ophold i det fri, men under normale forhold lyder opfordringen:

- Lad også hønsene komme ud hver dag, da de elsker at være ude i al slags vejr, når blot det ikke er vedvarende regn, lyder opfordringen.

Høns elsker at spise grønt, men om vinteren kniber det med græs, purløg, ukrudt og overskud fra køkkenhaven. Har man overskud af grønkål i køkkenhaven, vil hønsene elske at få en dusk en gang imellem, og til gengæld vil hønsene kvittere med orangegule æggeblommer.

Hønsene går også ned i æglægning, når dagslængden bliver kortere end 12 timer. Det vil, ifølge Velas, sige i perioden fra ca. den 20. september til 20. marts. Man kan snyde hønsene ved at installere et tænd og sluk lys, som sikrer, at der er lys i nærheden af de 12 timer. Det påpeges dog, at man alligevel skal regne med færre æg i vinterperioden.

cab

0

Halmpresser i pilleform

En stor Krone pillepresser blev for nylig vist frem hos CMC Maskinstation i Svinninge i Nordvestsjælland.

Omfattende sortsforsøg nedtones i branchen

Elo West Larsen fra KWS Scandinavia A/S undrer sig over, at forsøgsresultater inden for roedyrkning til tider underspilles i branchen.

Effektiv ukrudtstrimmer

Italienske Meneguzzo står bag en effektiv ukrudtstrimmer til økologiske afgrøder og specialafgrøder.

Landmændene har fået nok…

Med traktordemonstrationer i Aarhus og København fik de danske landmænd luftet deres utilfredshed med regeringen.

Spændende ny radrenser til roeproduktionen

Chopstar Twin kommer helt tæt på rækken og kan blandt andet hjælpe sukkerroedyrkere.

Har skiftet fra bælter til hjul

Udviklingen blandt landbrugsmaskiner går mange steder fra hjul til bæltekøretøjer, men Bo Lærkesen fra Lærkesminde Landbrug & Maskinstation er gået den modsatte vej.

Forkert sortsvalg kan give et markant udbyttetab

Pletvis forekomst af nematoder i roemarkerne sætter store krav til NT-sorter.

Ny ukrudtsstrategi

Lars Kruse Andersen fra Adama oplyser, at landets sukkerroedyrkere skal lægge en ny plan for ukrudtsbekæmpelse i roemarkerne.

Mere vild natur i nordsjællandsk nationalpark

Fire vandhuller genskabes i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
Side 1 af 77 (1530 artikler)Prev1234567757677Next