bannerPos

Direkte handel fra producenten til forbrugeren gennem Facebook

Tenna Bang

Journalist
15-03-2019 12:56
Reko Ring er navnet på et koncept hvor producenter og forbrugere finder og handler med hinanden via Facebook. Nu er konceptet kommet til Danmark.

Mandag den 25. marts kan man i Nordkraft i Aalborg høre om konceptet Reko Ring. Et velkendt koncept i Finland, Sverige, Norge og Island, hvor producenter og forbrugere finder hinanden på Facebook.

På mødet vil man blive klogere på hvordan man starter en Reko Ring op, som ud over køb og salg også er et netværk, hvor man kan snakke om mad og måltider.

Der deltager nu 600.000 forbrugere og over 5.000 producenter i Norden, som omsætter for over 300 millioner kroner om året.

Rent praktisk opretter man en lokal Reko Ring på Facebook. En gruppe som har en fast lokation, og løbende aftaler datoer for udlevering og afhentning af varer.

Salget og markedsføringen af varerne sker kun gennem Facebook og varerne betales på forhånd, så ingen går forgæves.

Mødet er fra klokken 13.00 og virksomheden Invio, som er et innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi, har inviteret landmand og professor i marketing, Per E. Pedersen fra Norge, som vil give et indblik i markedsperspektiverne i Reko Ring.

Herudover vil Danmarks første Reko Ring i Køge fortælle om, hvordan de startede.

Reko Ring

Reko Ring er et handels- og distributionssystem for fødevarer fra små lokale producenter direkte til forbrugere, som er baseret på Facebook omkring et lokalområde.

Ideen opstod i Finland i 2012 og bredte sig til Sverige, Norge og Island.

Producenter lægger hvad de gerne vil levere ind på Facebook siden og forbrugerne siger hvad de vil købe. Herefter mødes parterne og forbrugerne får udleveret de bestilte varer enten en gang om ugen eller hver 14. dag.

Alle kan danne en »Reko ring« af producenter og forbrugere. Der skal være 1-5 administratorer og mindst 5-10 producenter.

Man kan diskutere mad og måltider og spørge producenterne på facebooksiden

Fødevarerne må meget gerne være økologiske – men det er ikke et krav.

Der deltager nu 600.000 forbrugere og over 5.000 producenter i Norden, som omsætter for over 300 millioner kroner om året.

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer