bannerPos

Ta' endelig en buket

Ta’ endelig en buket med hjem, står der på de skilte, som netop er blevet sat op ved de blomsterstriber, som lokale landmænd på Djursland fik lavet tilbage i maj. Fotos: Djursland Landboforening
16-07-2020 07:18

26 lokale landmænd har i alt fået etableret syv kilometer blomsterstriber fordelt på hele Djursland. Nu opfordrer landmændene de forbipasserende til at plukke en buket med hjem til stuebordet.

»Ta’ endelig en buket med hjem – hilsen din lokale landmand«, står der på de mange skilte, som netop er sat op fordelt på hele Djursland.

I alt har 26 lokale landmænd fået sået hele 7 kilometer blomsterstriber, som ikke kun giver smukke farver i landskabet, men også er til glæde for både insekter, dyr og ikke mindst lokalsamfundet.

De seneste år har naturfremmende tiltag i markfladen, som eksempelvis blomsterstriber, vundet frem i popularitet hos landmændene. De har alle købt frøblandinger hos Djursland Landboforening, der består helt eller delvist af blomster, og fungerer som en slags »tankstation«, hvor humlebier, sommerfugle og andre bestøvende insekter kan hente pollen og nektar i sommerperioden.

Og nu kan forbipasserende så også plukke en buket med hjem til stuebordet. Det er Kjeld Andreasen, planteavlsassistent i Djursland Landboforening, der tilbage i maj stod for etableringen af de blomsterstriber, som vi nu ser resultatet af.

teba

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Fynboer øjner sjællandske kartoffeldyrkere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartoffel, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise om der er tilstrækkelig interesse.

Landbruget skal dyrke fællesskabet

Som dansk landmand skal man arbejde for øget synlighed, og dyrke fællesskabet, lyder det fra sjællandske Yke Kloppenburg fra Sektorbestyrelsen for Kvæg.

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.
Side 1 af 65 (1281 artikler)Prev1234567636465Next