bannerPos

16 avlermøder på to uger

Syv af de i alt 16 DLF-møder er øst for Storebælt. Billedet er fra sidste års avlermøde i Sorø. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
07-12-2019 10:29
I løbet af et par uger i december holder DLF 16 avlermøder over hele landet.

FRØ I årets sidste måned holder DLF 16 avlermøder over det ganske land, og syv af møderne foregår øst for Storebælt – med VKST i Sorø som første stop mandag den 9. december.

De resterende seks østdanske avlermøder er fordelt på tre møder i de to sidste uger inden jul, og det er begge uger tirsdag, onsdag og torsdag.

Tirsdag den 10. december er det i Restaurant Bangs Have i Maribo på Lolland, onsdag den 11. i Aakirkeby-Hallen på Bornholm og om torsdagen på Hotel Scandic i Roskilde.

Ugen efter er det første DLF-møde øst for Storebælt på Rosenfeldt Gods ved Vordingborg tirsdag den 17. december, dernæst er det på Støberiet i Stege på Møn, inden møderækken slutter i Dansk Planteforædling ved Store Heddinge på Stevns.

Samtlige møder begynder klokken 9.30 og slutter med frokost klokken 12.45. I løbet af de godt tre timer vil der være en markedsorientering, som vil redegøre for salgs- og markedssituationen samt behov for udlæg til foråret 2020.

Avlermøderne byder også på informationer om nye tiltag og aktiviteter, ligesom der naturligvis bliver en opdatering af årets frøhøst, både lokalt og landsdækkende, meddeler DLF, der har hovedsæde i Roskilde.

jhal

Pisk eller gulerod til økologerne

Økologisk VKST inviterer den 22. januar til årsmøde, der blandt andet kommer til at handle om klimaregulering.

Stor faglighed på DLG-møder

En række spændende indlæg var på programmet, da DLG Øst holdt kvæg- og majsmøder på Sjælland, Lolland og Bornholm.

Flere støttekroner til økologi i 2020 og 2021

I kvælstofaftalen er der sat flere danske tilskudsmidler af til økologi, mens politikere venter på den næste programperiode for EU’s fælles landbrugspolitik.

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Landmænd i protest

Omkring 300 landmænd protesterende i traktorer, da miljøminister Lea Wermelin lagde vejen forbi Gråsten Landbrugsskole.

Vækstforum for beslutningstagere

I går afviklede DLG atter den særlige konference, hvor landmænd i det østlige Danmark mødes i Ringsted til en dags netværks-snak og faglige indlæg.

FRDK: Flere efterafgrøder får utilsigtede konsekvenser

Efterafgrøder er gode, men plus 15 procent i 2020 ødelægger mere end det gavner. Det påpeger Erik Sandal, fagudvalgsformand i FRDK.

Vådt efterår giver milliontab

750 millioner kroner står landbruget til at tabe, fordi de nyligt såede afgrøder er ved at rådne op på markerne i det ekstremt våde efterår.

Spare-øvelse i Køge: Vedligeholdelse af udvalgte vandløb stopper

Køge Kommune vil privatisere dele af kommunens vandløb, og det vil få økonomiske konsekvenser for de berørte lodsejere.
Side 1 af 44 (875 artikler)Prev1234567424344Next