bannerPos

Frøseminar og Store Frødag

Økonomichef i Østdansk Landboforening, Søren Olsen, vil blandt andet tale om regnskabsresultater 2017-2018 og om benchmarking. Foto: Niels Okking

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
05-05-2019 15:13
Der er fokus på optimering af frøproduktionen, når Østdansk Landboforening har frøseminar, hvor også Store Frødag er en del af programmet.

Årets frøseminar i Østdansk Landboforening sætter fokus på optimering af frøproduktionen. Derfor er økonomi, aktuelt nyt i frøproduktionen, og sædskiftet en del af programmet, når foreningen byder til seminar onsdag den 8. maj klokken 10 til 13 i landbocentret i Rønnede.

Her vil også foreningens store sommeraktivitet, Store Frødag, der afvikles onsdag den 19. juni på Thinghøj på Stevns, blive omtalt. 

Store Frødag er en temadag for den innovative eller kommende planteavler, og planteavlschef John Voss meddeler, at der er mange interessante tiltag ved arrangementet, hvor der helt sikkert er noget for enhver smag.

Lang planlægning

- Sidste år tiltrådte jeg som planteavlschef, og da havde foreningen længe været i gang med at planlægge arrangementet. Der er blevet arbejdet omhyggeligt med sessionerne, så faglige indlæg og sparring kan ske på den bedst mulige baggrund, lyder det videre fra planteavlschefen.

På årets Store Frødag vil der være fokus på etablering af et bredt udvalg af frøarter, ukrudtsbekæmpelse i rajgræs ved radrensning og båndsprøjtning, vildtafgrøder, vækstregulering og gødskning, afpudsningsteknik, økologi og meget mere. Også ekskursion til DLF vil være del af programmet.

Blandt indlederne ved frøseminaret er Søren Olsen, økonomichef i Østdansk Landboforening, Birthe Kjærsgaard, avlschef i DLF, og konsulent Claus Holm Jensen fra Røstofte Maskiner A/S.

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next