bannerPos

Frøseminar og Store Frødag

Økonomichef i Østdansk Landboforening, Søren Olsen, vil blandt andet tale om regnskabsresultater 2017-2018 og om benchmarking. Foto: Niels Okking

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
05-05-2019 15:13
Der er fokus på optimering af frøproduktionen, når Østdansk Landboforening har frøseminar, hvor også Store Frødag er en del af programmet.

Årets frøseminar i Østdansk Landboforening sætter fokus på optimering af frøproduktionen. Derfor er økonomi, aktuelt nyt i frøproduktionen, og sædskiftet en del af programmet, når foreningen byder til seminar onsdag den 8. maj klokken 10 til 13 i landbocentret i Rønnede.

Her vil også foreningens store sommeraktivitet, Store Frødag, der afvikles onsdag den 19. juni på Thinghøj på Stevns, blive omtalt. 

Store Frødag er en temadag for den innovative eller kommende planteavler, og planteavlschef John Voss meddeler, at der er mange interessante tiltag ved arrangementet, hvor der helt sikkert er noget for enhver smag.

Lang planlægning

- Sidste år tiltrådte jeg som planteavlschef, og da havde foreningen længe været i gang med at planlægge arrangementet. Der er blevet arbejdet omhyggeligt med sessionerne, så faglige indlæg og sparring kan ske på den bedst mulige baggrund, lyder det videre fra planteavlschefen.

På årets Store Frødag vil der være fokus på etablering af et bredt udvalg af frøarter, ukrudtsbekæmpelse i rajgræs ved radrensning og båndsprøjtning, vildtafgrøder, vækstregulering og gødskning, afpudsningsteknik, økologi og meget mere. Også ekskursion til DLF vil være del af programmet.

Blandt indlederne ved frøseminaret er Søren Olsen, økonomichef i Østdansk Landboforening, Birthe Kjærsgaard, avlschef i DLF, og konsulent Claus Holm Jensen fra Røstofte Maskiner A/S.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next