bannerPos

Fuldt hus til frødag hos Semler

Med 130 deltagere var det et stort tilløbsstykke, da tre sjællandske frøavlerforeninger havde frødag hos Semler Agro i Næstved.

Jesper Hallgren

Journalist
30-01-2019 07:59
Tre sjællandske frøavlerforeninger havde 130 medlemmer til stor frødag hos Semler Agro i Næstved.

Der var ingen ledige pladser, da medlemmer fra tre sjællandske frøavlerforeninger – Nordøstsjælland og Midtsjælland samt Stevns, Sydsjælland, Møn og Omegn – var til frødag hos Semler Agro i Næstved.

- Officielt var der plads til 120 personer, men vi fik presset 130 med, så man kan vist godt sige, at der var fuldt hus, lyder det fra Søren Christensen, som er formand for Midtsjællands Frøavlerforening, der i år havde rollen som tovholder for frødagen.

Gennem snart så mange år, at det sagtens kan kaldes en tradition, har de tre sjællandske frøavlerforeninger haft et fast samarbejde om en vinterfrødag.

- Vi skiftes om at arrangere frødagen, der foregår hos forskellige sjællandske maskinhandlere. På den måde er der samtidig en rigtig god lejlighed til at se nærmere på relevante maskiner, fortæller den midtsjællandske frøavlerformand videre.

 

Maskiner og indlæg

I år var det altså hos Semler Agro i Næstved, der blandt andet præsenterede et udvalg af det maskinelle udstyr, som omfatter mærkerne John Deere, Väderstad, Kramer og Sulby.

De 130 frøavlere fik samtidig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med en særlig »debutant«. Den nyvalgte formand for Landbrug & Fødevarers Frøsektion, Troels Prior Larsen, var nemlig også til stede, og den nye frøformand fra Vålse på Falster gav en præsentation af sig selv og orienterede om sine tanker med arbejdet i Frøsektionen.

Frødagen bød endvidere på et indlæg fra landskonsulent Barthold Feidenhans’l, der holdt et indlæg om man stadig kan dyrke rent frø i en verden, der styres mere af følelser end fakta, ligesom Amobility kom med bud på fremtidens teknologiske løsninger.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next