bannerPos

Fuldt hus til frødag hos Semler

Med 130 deltagere var det et stort tilløbsstykke, da tre sjællandske frøavlerforeninger havde frødag hos Semler Agro i Næstved.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
30-01-2019 07:59
Tre sjællandske frøavlerforeninger havde 130 medlemmer til stor frødag hos Semler Agro i Næstved.

Der var ingen ledige pladser, da medlemmer fra tre sjællandske frøavlerforeninger – Nordøstsjælland og Midtsjælland samt Stevns, Sydsjælland, Møn og Omegn – var til frødag hos Semler Agro i Næstved.

- Officielt var der plads til 120 personer, men vi fik presset 130 med, så man kan vist godt sige, at der var fuldt hus, lyder det fra Søren Christensen, som er formand for Midtsjællands Frøavlerforening, der i år havde rollen som tovholder for frødagen.

Gennem snart så mange år, at det sagtens kan kaldes en tradition, har de tre sjællandske frøavlerforeninger haft et fast samarbejde om en vinterfrødag.

- Vi skiftes om at arrangere frødagen, der foregår hos forskellige sjællandske maskinhandlere. På den måde er der samtidig en rigtig god lejlighed til at se nærmere på relevante maskiner, fortæller den midtsjællandske frøavlerformand videre.

 

Maskiner og indlæg

I år var det altså hos Semler Agro i Næstved, der blandt andet præsenterede et udvalg af det maskinelle udstyr, som omfatter mærkerne John Deere, Väderstad, Kramer og Sulby.

De 130 frøavlere fik samtidig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med en særlig »debutant«. Den nyvalgte formand for Landbrug & Fødevarers Frøsektion, Troels Prior Larsen, var nemlig også til stede, og den nye frøformand fra Vålse på Falster gav en præsentation af sig selv og orienterede om sine tanker med arbejdet i Frøsektionen.

Frødagen bød endvidere på et indlæg fra landskonsulent Barthold Feidenhans’l, der holdt et indlæg om man stadig kan dyrke rent frø i en verden, der styres mere af følelser end fakta, ligesom Amobility kom med bud på fremtidens teknologiske løsninger.

 

0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next