bannerPos

Fuldt hus til frødag hos Semler

Med 130 deltagere var det et stort tilløbsstykke, da tre sjællandske frøavlerforeninger havde frødag hos Semler Agro i Næstved.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
30-01-2019 07:59
Tre sjællandske frøavlerforeninger havde 130 medlemmer til stor frødag hos Semler Agro i Næstved.

Der var ingen ledige pladser, da medlemmer fra tre sjællandske frøavlerforeninger – Nordøstsjælland og Midtsjælland samt Stevns, Sydsjælland, Møn og Omegn – var til frødag hos Semler Agro i Næstved.

- Officielt var der plads til 120 personer, men vi fik presset 130 med, så man kan vist godt sige, at der var fuldt hus, lyder det fra Søren Christensen, som er formand for Midtsjællands Frøavlerforening, der i år havde rollen som tovholder for frødagen.

Gennem snart så mange år, at det sagtens kan kaldes en tradition, har de tre sjællandske frøavlerforeninger haft et fast samarbejde om en vinterfrødag.

- Vi skiftes om at arrangere frødagen, der foregår hos forskellige sjællandske maskinhandlere. På den måde er der samtidig en rigtig god lejlighed til at se nærmere på relevante maskiner, fortæller den midtsjællandske frøavlerformand videre.

 

Maskiner og indlæg

I år var det altså hos Semler Agro i Næstved, der blandt andet præsenterede et udvalg af det maskinelle udstyr, som omfatter mærkerne John Deere, Väderstad, Kramer og Sulby.

De 130 frøavlere fik samtidig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med en særlig »debutant«. Den nyvalgte formand for Landbrug & Fødevarers Frøsektion, Troels Prior Larsen, var nemlig også til stede, og den nye frøformand fra Vålse på Falster gav en præsentation af sig selv og orienterede om sine tanker med arbejdet i Frøsektionen.

Frødagen bød endvidere på et indlæg fra landskonsulent Barthold Feidenhans’l, der holdt et indlæg om man stadig kan dyrke rent frø i en verden, der styres mere af følelser end fakta, ligesom Amobility kom med bud på fremtidens teknologiske løsninger.

 

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next