Græsfrøfirma vil udvide med raps- og kornsorter

Jesper Hallgren 02-02-2018 06:00:44
Den nye DSV-direktør, Lasse Skovlund Bech, ser et betydeligt potentiale for at udvide markedsandele i Danmark med blandt andet nye raps- og hvedesorter fra moderfirmaet i Tyskland. Foto: Jørgen P. Jensen
Ny direktør for DSV Frø Danmark A/S, Lasse Skovlund Bech, kommer med friske øjne i frøfirmaet, der for nylig havde avler- møde i Korsør.
Lasse Skovlund Bech er ny direktør i den danske afdeling af DSV, det tidligere Hunsballe Frø, og han ser med friske øje på visionerne for frøfirmaet, der har det store moderfirma i Tyskland i ryggen.
- På det danske marked skal DSV kendes for salg af mere end udelukkende græsfrø, fastslog 35-årige Lasse Skovlund Bech fra DSV Frø Danmark A/S, der siden årsskiftet har holdt fire avlermøder. Det sidste var i Korsør – og det eneste øst for Storebælt.
I det tyske hovedfirma udvikles på flere afgrøder og produkter, som endnu ikke har været markedsført i Danmark. Det er i første omgang rapssorter og på sigt blandt andet nye hvedesorter.
- Vores hvedesorter er alle brødhvede-sorter, som der ikke hidtil har været et stort marked for herhjemme. Men med de højere kvælstofnormer bliver brødhvede igen interessant, påpegede avlschef Carsten Jørgensen.
 

Laveste omkostninger

DSV har i 2017 haft de to højstydende hybrid-vinterrapssort i de danske landsforsøg. Det er sorterne Smaraqd og Armani, som man helt sikkert vil se mere til herhjemme i de kommende år.
Lasse Skovlund Bech vurderer også, at DSV har potentiale til en kraftig forøgelse af salget af græsfrø på det danske marked.
- Her bliver vi med vores konsulenter og avlere målt på udbytterne i forhold til vores konkurrerende frøfirmaer, fortalte Lasse Skovlund Bech, og Carsten Jørgensen pegede også på, at DSV har de laveste omkostninger blandt de danske frøfirmaer.
- Endelig er der markedet for økologiske afgrøder. Her har vi også et godt afsæt, da vi allerede har betydelige arealer med økologiske frøafgrøder – både indenfor konsum og indenfor landbrugsafgrøder, fastslog Lasse Skovlund Bech.
 

Over landsgennemsnittet

Carsten Jørgensen kunne på avlermøderne meddele, at DSV-avlerne høstede over landsgennemsnittet i 2017 og trods megen nedbør generelt opnåede pæne udbytter.
- DSV’s avlere kom ud med en samlet frøhøst på indeks 105 – altså fem procent bedre end en normalhøst. På landsplan ligger al frøhøst gennemsnitligt på indeks 95, oplyste Carsten Jørgensen og fortalte også, at DSV holder lidt igen med nyudlæg af frøarealer til vækstsæson 2019.
- Vi har de sidste par år øget arealet af blandt andet alm. rajgræs til frø. Nu oplever vi en faldende dollars-kurs og dermed stigende konkurrence fra andre lande ude på verdensmarkedet, fortalte Carsten Jørgensen, som fremviste et let faldende kontraktareal i 2019 med alm. rajgræs.
- Også rødsvingel er stort set fuldtegnet med kontraktareal, dog med mulighed for lidt mere åbning. Det er næsten kun i Danmark, at der i EU dyrkes rødsvingel. Så her har vi en hel del indflydelse, understregede avlschefen, der også fortalte, at hundegræs og strandsvingel er helt fuldtegnet med et historisk stort areal.
DSV er derimod meget åben for nytegning af kontrakter på økologisk dyrkning af alle græsarter, da efterspørgslen er hastigt stigende

Airbar sikrer udbyttet

20-10-2018 07:00:18

Frøavlere – ikke mindst spinatdyrkerne – havde store udfordringer ved årets høst, men en Airbar sikrede på Ødemark Gods, at alle frø kom i mejetærskerens tank.


Målet er det perfekte træ

19-10-2018 07:00:29

Ved at tilføre en speciel væske kan man se om de sprøjtemidler, der anvendes i juletræsproduktionen, rammer de ønskede mål som lus, mider og ukrudt.


Sund jord for fremtiden

17-10-2018 07:00:19

Agrovi holder torsdag den 25.oktober nær Sorø en faglig og pløjefri temadag for landmænd.


Frist for BBR-registreringen er snart lige om hjørnet

16-10-2018 07:00:27

Har man endnu ikke fået klaret BBR-registreringen og eventuelt fået den korrigeret, er det ved at være sidste udkald inden fristens udløb.


To nye kandidater melder sig på banen til viceformandsvalg

15-10-2018 22:07:13

Formand for Centrovice Torben L. Povlsen stiller op til valget som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Det samme gør formand for Sektionen for Større Jordbrug, Frederik Lüttichau. Det bringer nu kandidatfeltet op på fire personer.


Løbebiller giver liv i agerlandet

15-10-2018 07:00:48

Første delresultater af forskningsprojekt viser, at antallet af nytteinsekter er større i marker med conservation agriculture end i konventionelt drevne marker.


To østdanske kandidater har meldt sig

13-10-2018 11:00:13

Næstformanden i Gefion, vestsjællandske Poul Henrik Prahl, og formanden for L&F’s frøsektion, Thor Gunnar Kofoed fra Bornholm, er officielt kandidater til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer.


Sukkerroer giver tab i år

13-10-2018 07:00:44

Starten på sukkerroehøsten tegner til rekordlave udbytter på typisk mellem 7 og 11 tons polsukker pr. hektar.


Thor Kofoed vil være viceformand i L&F

12-10-2018 14:14:15

Formanden for frøsektionen i Landbrug & Fødevarer, Thor Kofoed har annonceret, at han stiller op til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer efter Lars Hvidtfeldt.


Miljø- og fødevareministeren navngiver ny bynær statsskov ved Næstved

12-10-2018 08:51:26

I de seneste knap 30 år er der i gennemsnit plantet mere end 600.000 træer årligt i statslige skovrejsninger. Den 14. oktober markerer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen etableringen af 328 hektar ny bynær skov og natur i en grøn ring omkring Næstved.


Sol og vind er in

12-10-2018 07:00:13

På et energimøde i Østdansk Landboforening var temaet om danske landmænd skal investere i solcelleparker. Det kræver mange overvejelser – og mange penge.


Stenderup og McCormick indstiller samarbejdet

09-10-2018 09:15:16

I 2005 begyndte Stenderup A/S importen af McCormick traktorer, men nu er det endeligt, at Stenderup ikke længere forsætter, som importør af den italienske traktormærke, McCormick.


Nyanlagt sø giver stor glæde

09-10-2018 07:00:42

Grøntsagsdyrker Søren Wiuff fik med hjælp fra René Didriksen fra Skovdyrkerne Øerne anlagt en sø, der giver biodiversitet, herlighedsværdi og ejerglæde.


Roskilde Dyrskue er nomineret til Bedste Børneevent 2018

08-10-2018 13:23:31

Platformen Børn i Byen har igen i år nomineret Roskilde Dyrskue til »Bedste Børnevent 2018«. Sidste år var Roskilde Dyrskue så heldige at vinde prisen.


Finalister klar til Lammefjorden Grand Cru

07-10-2018 07:00:05

Igen i år skyldes den store mad- og høstfestival Odsherred Grand Cru i gang med udpegning af vinderen af Lammefjorden Grand Cru.


FMR ny Bobcat-forhandler på Lolland-Falster

04-10-2018 13:00:34

FMR Maskiner i Nykøbing Falster klar med både salg og service for Svenningsens.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 20 (384 artikler)Prev1234567181920Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer