bannerPos

Landboforening melder alt klar til Store Frødag

Jørgen Petersen, formand for Østdansk Landboforening, lægger sammen med familien, deriblandt sønnen Christian Petersen, ejendom og jord til Store Frødag. Foto: Niels Okking

Henrik Sieben

Journalist
13-06-2019 09:38
2019-udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj på Stevns.

Onsdag den 19. juni kommer på alle måder til at stå i frøavlens tegn. Sådan lyder det fra Østdansk Landboforening, der første gang var arrangør af den populære fagdag tilbage i 2014 – dengang med flere hundrede deltagere.

- Vi arbejder benhårdt på at være den foretrukne forening for frøavlere, og på Store Frødag handler det for os om at præsentere landmanden for nogle professionelle valg og overvejelser, fortæller Jørgen Petersen og tilføjer:

- Vi taler blandt andet om nye dyrkningsmetoder, såmaskiner og selvfølgelig om ukrudtsbekæmpelse.

Store Frødag afvikles på Thinghøj nær Store Heddinge på Stevns. Gården har tidligere været forsøgsgård, men har de seneste mange år været ejet af Jørgen Petersen og sønnen Christian Petersen.

Syv sessioner og DLF

På Store Frødag vil der, udover besøg på Speakers Corner og de mange stadepladser, også være mulighed for en guidet tur til en af de syv sessioner, der ligger rundt om bedriften. 

Alt er inden for gåafstand og yderligere informationer om de syv sessioner og om muligheden for ekskursion til DLF, kan man læse mere om på landboforeningens hjemmeside, oplyser arrangørerne. 

- Vi regner ikke med at besøgende skal igennem alle sessionerne. Det bliver for presset. Til gengæld håber vi, at de fremmødte vil udvælge et par sessioner, som har deres interesse, fortæller Jørgen Petersen. 

- Efterfølgende kan landmanden bruge masser af tid på de 30 stadepladser og sparke lidt dæk med kolleger og gode bekendte, lyder det afsluttende fra landboformanden.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next