bannerPos

Landboforening melder alt klar til Store Frødag

Jørgen Petersen, formand for Østdansk Landboforening, lægger sammen med familien, deriblandt sønnen Christian Petersen, ejendom og jord til Store Frødag. Foto: Niels Okking

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
13-06-2019 09:38
2019-udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj på Stevns.

Onsdag den 19. juni kommer på alle måder til at stå i frøavlens tegn. Sådan lyder det fra Østdansk Landboforening, der første gang var arrangør af den populære fagdag tilbage i 2014 – dengang med flere hundrede deltagere.

- Vi arbejder benhårdt på at være den foretrukne forening for frøavlere, og på Store Frødag handler det for os om at præsentere landmanden for nogle professionelle valg og overvejelser, fortæller Jørgen Petersen og tilføjer:

- Vi taler blandt andet om nye dyrkningsmetoder, såmaskiner og selvfølgelig om ukrudtsbekæmpelse.

Store Frødag afvikles på Thinghøj nær Store Heddinge på Stevns. Gården har tidligere været forsøgsgård, men har de seneste mange år været ejet af Jørgen Petersen og sønnen Christian Petersen.

Syv sessioner og DLF

På Store Frødag vil der, udover besøg på Speakers Corner og de mange stadepladser, også være mulighed for en guidet tur til en af de syv sessioner, der ligger rundt om bedriften. 

Alt er inden for gåafstand og yderligere informationer om de syv sessioner og om muligheden for ekskursion til DLF, kan man læse mere om på landboforeningens hjemmeside, oplyser arrangørerne. 

- Vi regner ikke med at besøgende skal igennem alle sessionerne. Det bliver for presset. Til gengæld håber vi, at de fremmødte vil udvælge et par sessioner, som har deres interesse, fortæller Jørgen Petersen. 

- Efterfølgende kan landmanden bruge masser af tid på de 30 stadepladser og sparke lidt dæk med kolleger og gode bekendte, lyder det afsluttende fra landboformanden.

0

Store forventninger til lille teleskoplæsser

Scantruck spår stor interesse for den lille nye Manitou MLT420-60 H, der udelukkende er produceret til landbruget.

Valtra har lanceret en fjernstyret traktor

Valtra og firmaet Elisa har sammen udviklet fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.
Side 1 af 60 (1189 artikler)Prev1234567585960Next