bannerPos

Landboforening melder alt klar til Store Frødag

Jørgen Petersen, formand for Østdansk Landboforening, lægger sammen med familien, deriblandt sønnen Christian Petersen, ejendom og jord til Store Frødag. Foto: Niels Okking

Henrik Sieben

Journalist
13-06-2019 09:38
2019-udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj på Stevns.

Onsdag den 19. juni kommer på alle måder til at stå i frøavlens tegn. Sådan lyder det fra Østdansk Landboforening, der første gang var arrangør af den populære fagdag tilbage i 2014 – dengang med flere hundrede deltagere.

- Vi arbejder benhårdt på at være den foretrukne forening for frøavlere, og på Store Frødag handler det for os om at præsentere landmanden for nogle professionelle valg og overvejelser, fortæller Jørgen Petersen og tilføjer:

- Vi taler blandt andet om nye dyrkningsmetoder, såmaskiner og selvfølgelig om ukrudtsbekæmpelse.

Store Frødag afvikles på Thinghøj nær Store Heddinge på Stevns. Gården har tidligere været forsøgsgård, men har de seneste mange år været ejet af Jørgen Petersen og sønnen Christian Petersen.

Syv sessioner og DLF

På Store Frødag vil der, udover besøg på Speakers Corner og de mange stadepladser, også være mulighed for en guidet tur til en af de syv sessioner, der ligger rundt om bedriften. 

Alt er inden for gåafstand og yderligere informationer om de syv sessioner og om muligheden for ekskursion til DLF, kan man læse mere om på landboforeningens hjemmeside, oplyser arrangørerne. 

- Vi regner ikke med at besøgende skal igennem alle sessionerne. Det bliver for presset. Til gengæld håber vi, at de fremmødte vil udvælge et par sessioner, som har deres interesse, fortæller Jørgen Petersen. 

- Efterfølgende kan landmanden bruge masser af tid på de 30 stadepladser og sparke lidt dæk med kolleger og gode bekendte, lyder det afsluttende fra landboformanden.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next