bannerPos

Ny version af Store Frødag

Østdansk Landboforening afvikler i år Store Frødag onsdag den 19. juni, hvor der blandt andet bliver sat fokus på afpudsning i rødsvingel med rotor- og slagleklipper.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
17-02-2019 21:00
Demonstrationer og forsøg på otte sessioner, når Østdansk Landboforening inviterer til Store Frødag på Stevns.

I 2014 afviklede Østdansk Landboforening for første gang Store Frødag. Interessen dengang var meget stor, og der kom omkring 800 besøgende.

Med det in mente og på grund af stor efterspørgsel på endnu en faglig dag for frø- og planteavlere, og andre interesserede landmænd, indbyder landboforeningen til Store Frødag igen i år.

Det vil foregå onsdag den 19. juni og bliver på Thinghøj, Tornebjergvej 34 nær Store Heddinge på Stevns.

Her håber Østdansk Landboforening igen at skabe en berigende temadag, hvor såvel de garvede som de spirende frøavlere kan hente viden, sparring og inspiration.
 

De otte sessioner

Fokus for Store Frødag anno 2019 bliver etablering, afpudsning og udlæg, og på dagen vil der være mulighed for at opleve demonstrationer og markforsøg på otte sessioner, ligesom man kan besøge nogle af de mange forskellige udstillerstande.

De otte sessioner er: Gødning og vækstregulering i spinat, afpudsning i rødsvingel med rotorklipper, slagleklipper, skiveslåmaskine og får, gødning og vækstregulering i strandsvingel, økologi og med udlæg af hvidkløver i vårkorn, etablering af engrapsgræs med forskellige såmaskiner og metoder, rajgræs etableret i renbestand på dobbelt rækkeafstand med henblik på radrensning, ekskursion til DLF’s forsøgsstation på Stevns, og endelig vildt- og bivenlige tiltag.

 

0

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.
Side 1 af 62 (1239 artikler)Prev1234567606162Next